Jolanda van Dijk begeleidt een klant in de paskamer: ,,Je hebt voor iedere beleving een andere bh in een andere kleur."
Jolanda van Dijk begeleidt een klant in de paskamer: ,,Je hebt voor iedere beleving een andere bh in een andere kleur." Jan Noorlandt

‘Een goede bh voel je niet’

19 september 2023 om 14:46 Overig

GORINCHEM Toen meneer en mevrouw Krimpenfort in 1964 een lingeriewinkel aan de Gasthuisstraat 38 in Gorinchem openden, was de naam Krimpenfort Lingerie een logische keuze. Komend jaar viert de winkel haar zestigjarig bestaan. Niet meer met het echtpaar Krimpenfort aan het roer, maar sinds 1996 met de voor velen bekende gezichten van Jolanda en Hans van Dijk. 

,,De winkel was al een begrip toen ik die overnam en dat hebben we verder uitgebouwd op onze manier. Daardoor is de winkel nu nog steeds een begrip in de regio en ver daarbuiten.”

STERRENRESTAURANT 

In de afgelopen decennia is er wel het nodige veranderd. ,,De klanten zijn veranderd en daar zijn we in meegegroeid. Destijds was er nog geen internet. Er was alleen een krant, een televisie of een tijdschrift waar de mensen ideeën konden opdoen. Nu typen ze iets in op Google en krijgen ze direct ontzettend veel zoekresultaten. Van ons verwachten ze dus veel meer uitleg, professionaliteit, begeleiding en service. Je kunt op iedere straathoek een bh kopen, maar bij ons koop je lingerie. Ik wil ook graag dat mensen bij ons komen, omdat wij het spreekwoordelijke sterrenrestaurant zijn.” 

De klanten zijn veranderd en daar zijn we in meegegroeid

UITGEBREID ADVIES 

En die sterrenservice komt vooral terug in het uitgebreide advies dat het Krimpenfort-team aan haar klanten geeft. ,,Ik vergelijk lingerie met goede schoenen. Als je een goede bh aanhebt, dan kun je de hele dag alles doen, zonder hem te voelen. En ga je sporten, dan trek je natuurlijk een sport-bh aan. Je gaat ook niet sporten op je hakken. Maar bij een bh lijkt dat veel minder in het systeem te zitten bij veel vrouwen. Je draagt het onder je kleding en daardoor is het misschien een ondergeschoven kindje geworden. Maar het is juist zo belangrijk dat een bh de juiste pasvorm heeft. Geen lichaam is gelijk, daarom hebben we ook een uitgebreide collectie lingerie”, aldus Jolanda. 

KLEUREN 

In de winkel ziet Jolanda veel klanten die voor een zandkleurige bh komen, omdat het onder alle kleding moet passen. ,,Maar je hebt ook kleding in verschillende kleuren. Dus laat je nu eens verrassen met de andere mogelijkheden. Je hebt voor iedere beleving een andere bh in een andere kleur. Dus durf ook met kleur te spelen.”

BANDJES 

,,Maar het allerbelangrijkste: een goede bh voel je niet. Dus als een vrouw hier een bh komt passen, dan kijken we naar de omvang, hoe strak de bh zit, of de beugel mooi om de borst valt en of de bh nergens knelt. Maar we denken ook mee over de plaats van de bandjes. Heeft iemand afhangende schouders, dan wil je geen bh met bandjes die heel erg naar buiten toe zitten, want dan ben je de hele dag aan het hijsen.” Jolanda kan er honderduit over vertellen en doet dat graag. Maar kort samenvatten kan ze het ook: “Een goede bh is essentieel en accentueert je vrouwelijkheid.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Krimpenfort Lingerie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie