Afbeelding
Foto: Unsplash

Meubels met organische vormen: de trend van dit jaar

26 februari 2024 om 15:40 Partnercontent

De trend van dit moment: meubels met organische vormen. Deze meubels hebben zachte rondingen en vloeiende lijnen. Doordat de meubels vaak in rustige tinten zoals beige en wit worden gemaakt, creëer je een stijlvol en ontspannen interieur. We nemen je mee in de wereld van meubels met organische vormen.

De inspiratie achter meubels met organische vormen

Het concept van organische vormen in meubeldesign is niet nieuw. Al decennialang laten ontwerpers zich inspireren door de vormen, texturen en patronen die in de natuur te vinden zijn. Van de golvende lijnen van een rivier tot de zachte contouren van een steen, deze elementen worden vertaald naar meubelstukken die een mooie plek verdienen in jouw woning.

Wat maakt meubels met organische vormen zo speciaal?

Meubels met organische vormen breken met de strakke lijnen en harde hoeken die veel moderne interieurs hebben. Zo voegt een salontafel met organische vorm een zachte toets toe die uitnodigt om te ontspannen. Het maakt niet uit of je nu in een drukke stad woont of op het platteland, deze meubelstukken passen overal.

Hoe combineer je organische meubels in je interieur?

  • Mix en match: Combineer ronde meubels met strakkere stukken voor een gebalanceerd interieur. De zachte vormen brengen evenwicht in ruimtes met veel rechte lijnen.
  • Focus op comfort: Kies ronde meubels voor plekken waar je ontspant, zoals de woonkamer of leeshoek. Een ronde bank of een zacht gevormde stoel nodigt uit om lekker te zitten.
  • Speel met patronen: Ronde vormen gaan goed samen met natuurlijke patronen. Denk aan een vloerkleed met een organisch motief dat de vormen van je meubels echoot.
  • Laat ruimte ademen: Plaats ronde meubels zo dat ze de flow van de ruimte ondersteunen. Vermijd het blokkeren van looproutes en zorg voor voldoende ruimte rond elk stuk

Natuurlijke materialen

Het leuke aan veel organische meubels is dat ze vaak van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Hout, steen en rotan komen vaak voorbij. Elk stuk is uniek, met eigenaardigheden zoals een knoest in het hout of een kleurverschil in de steen. 

advertentie
advertentie