Afbeelding
Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging voor tijdens je vakantie

25 februari 2020 om 12:47 Partnercontent

Wanneer je op vakantie gaat wil je alles achter kunnen laten, om zo volledig te kunnen genieten van een prachtige trip. Het is dan wel van belang dat je de woning veilig achterlaat, het gas uit en de deur op slot draait. Wanneer je graag ook tijdens de vakantie op de hoogte blijft van wat er zich in of om jouw huis afspeelt, dan kun je een beveiligingscamera installeren. Maar dat is niet altijd voldoende. Zo is het ook verstandig om deuren en ramen van inbraakbeveiliging te voorzien. Een veilige woning betekent een zorgeloze vakantie. Hoe je het beste de woning kunt beveiligen leggen we uit op deze pagina.

Preventie begint bij ontmoedigen
Inbrekers houden niet van obstakels, hoe meer drempels je opwerpt hoe groter de kans dat een inbreker jouw woning overslaat. Door gebruik te maken van preventieve maatregelen houd je inbrekers op afstand, en hoef je geen beroep te doen op de inbraakverzekering. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Zo haken de meeste inbrekers na maximaal drie minuten af bij het openbreken van een slot. Als het slot goed functioneert is deze niet zomaar te openen, en zal de potentiële indringer het elders proberen. Naast veiligheidssloten zijn er ook andere preventieve methoden, de meest voorkomende opties vind je hieronder.

Wat heb je nodig voor een optimale beveiliging?

  1. Licht: Dieven zijn allergisch voor licht, zorg dat de buitenzijde van de woning voldoende is verlicht. Dit geldt voor zowel de voordeur, de achterdeur en de poort. Je kunt daarbij kiezen voor lampen met een bewegingssensor, of laat een zuinige LED lamp de hele nacht aan staan.
  2. Sloten: Uiteraard mogen veilige sloten niet ontbreken. Denk ook aan de kozijnen, die soms zo fragiel zijn dat een breekijzer voldoende is om toegang te verkrijgen tot de woning. Het beste slot heeft geen functie wanneer je niet netjes omspringt met de sleutels, of de deur open laat staan.
  3. Camera: Met een bewakingscamera kun je dag en nacht de woning in de gaten houden, ook wanneer je op vakantie bent. Een IP camera is namelijk in staat om beelden online op te slaan, die kun je later via een app terugkijken. De camera moet verbonden zijn met het internet om beelden in de cloud te parkeren, op het vakantieadres moet internet aanwezig zijn om de beelden terug te kijken.
  4. Inbraaksensor: Met inbraaksensoren kun je zien wanneer een deur of raam opent of sluit. Naast inbraakdetectie kan dit ook handig zijn om te zien wanneer schoolgaande kinderen thuis komen, of wanneer de poezenoppas een bezoek brengt.
  5. Alarmering: Een compleet beveiligingssysteem kan uiteraard niet zonder alarmering, Daarbij kun je een geluidssignaal laten luiden, fel licht laten inschakelen, of een alarm af laten gaan op je mobiel. Wanneer je op vakantie bent zou je aan vrienden of familie kunnen vragen om deze notificaties te ontvangen.

Bij voorkeur combineer je bovenstaande mogelijkheden voor een optimaal beveiligde woning, die je met een gerust hart achter kunt laten tijdens jouw vakantie.

Een Smart Home ziet er altijd bewoond uit
Je kunt verder gaan dan de bovenstaande preventieve maatregelen door een koppeling te maken met een huisautomatiseringssysteem. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van Smart Home toepassingen in huis, die kun je weer koppelen aan een slim alarmsysteem. Zo kun je na het vaststellen van onraad direct de lamp op de slaapkamer laten inschakelen. Ook wanneer je van huis bent denkt een inbreker zo dat er iemand thuis is. Er zijn IP camera's, zoals de outdoor camera van Somfy, die voorzien zijn van een ingebouwde luidspreker. Zo kun je de persoon aan de deur te woord staan alsof je gewoon thuis bent. Dat kan met verkopers of mogelijke indringers erg goed van pas komen, of gewoon normaal bezoek. Gordijnen zijn ook te automatiseren, dat is niet alleen reuze comfortabel maar het zorgt ervoor dat de woning er altijd bewoond uitziet. Inbrekers houden niet van onverwachte activiteit in een woning, met een Smart Home is er altijd 'iemand thuis'.

Laat apparatuur samenwerken
Of je nu kiest voor alleen inbraakbeveiliging of voor een compleet huisautomatiseringssysteem, je kunt de apparaten en toepassingen met elkaar laten communiceren door deze te beheren via een centrale applicatie. Wanneer je naast een wifi router ook een hub plaatst zoals de Somfy TaHoma of de Google Nest, dan kun je apparaten van verschillende merken aan elkaar koppelen. Zo kun je ook slimme rookmelders aan het volledige beveiligingsplan koppelen. Jouw mobiele apparaten die je meeneemt op vakantie maken eveneens deel uit van het netwerk, al zul je dan via een andere verbinding contact leggen. Zorg er dus voor dat je altijd met een beveiligde verbinding de woning beheert op je vakantieadres, bijvoorbeeld met een beveiligde wifi verbinding of je eigen internet SIM kaart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie