Afbeelding
Woudrichem

Tips voor kindvriendelijke fietsroutes door Gorinchem

Partnercontent

Gorinchem is niet groot, maar de stad is wel vrij bekend. Dit komt omdat je in het centrum van Gorinchem een goed bewaarde vestingstad vindt. Door deze vestingstad is Gorinchem populair onder dagjesmensen, maar ook onder sportievelingen als wandelaars en fietsers.

Wil jij een dagje fietsen in en rond Gorinchem en wil je dit samen met de kinderen doen? Dan vertellen wij je graag welke kindvriendelijke fietsroutes door en rond Gorinchem zeker de moeite waard zijn.

De leukste fietsroutes door en rond Gorinchem

Er zijn diverse leuke fietsroutes door en rond de stad Gorinchem uitgestippeld. Niet alle fietsroutes zijn even kindvriendelijk, maar een aantal zijn dit zeker wel. De leukste kindvriendelijke fietsroutes door en rond Gorinchem, zijn de volgende:

  • Fietsroute Gorinchem en Woudrichem.
  •  Rondje Woudrichem (door Gorinchem).         
  •  De tweede etappe van het Hugo de Groot Pad.
  •  Fietsroute Fietsen Langs de Waal.         

Deze vier fietsroutes worden in onderstaande alinea’s kort beschreven.

Fietsroute Gorinchem en Woudrichem

De Fietsroute Gorinchem en Woudrichem is ongeveer 20 kilometer lang. Dit is perfect voor een fietstocht met het gezin, want ook jonge kinderen kunnen een afstand van 20 kilometer prima afleggen. Zorg er wel voor dat ze op een goede jongens- of meisjesfiets fietsen. De route voert jullie niet alleen door Gorinchem en Woudrichem, maar ook door Sleeuwijk. Ook fiets je veel door de natuur.

Het is een leuke route voor zowel volwassenen als kinderen, simpelweg omdat er op de route veel te zien is. De kinderen zullen zich niet vervelen, maar de ouders ook zeker niet.

Rondje Woudrichem

Rondje Woudrichem is een fietsroute van ongeveer 24 kilometer lang. Deze fietsroute voert je niet alleen door de stad Woudrichem, maar ook door het sfeervolle centrum van Gorinchem. Verder fiets je veel door de natuur als je deze route volgt. Wat deze fietstocht zo leuk maakt, is dat je langs veel leuke horecagelegenheden komt. Hier kun je de kinderen trakteren op een drankje, maar kun je ook samen lunchen of zelfs dineren. De route is vrij toegankelijk, aangezien de afstand niet zo lang is en de route helemaal vlak is.

De tweede etappe van het Hugo de Groot Pad

In 1621 vluchtte Hugo de Groot van Slot Loevestein naar Antwerpen. Dit was een flinke tocht, waarbij hij onder andere langs Gorinchem kwam. Volg je de tweede etappe van het Hugo de Groot Pad, dan volg je een deel van de vluchtroute van Hugo de Groot. De fietsroute is 25 kilometer lang.

Wat deze fietsroute zo leuk maakt, is dat je de (oudere) kinderen onderweg iets kunt vertellen over Hugo de Groot. Je volgt een deel van zijn vluchtroute, dus het is wel leuk om wat achtergrondinformatie te kunnen geven. Dit maakt de fietstocht bovendien leerzaam. De afstand van de route is 25 kilometer.

Fietsroute Fietsen Langs de Waal

Tot slot is er nog de fietsroute Fietsen Langs de Waal, die je onder andere door Gorinchem en Woudrichem voert. Vind je het prettig om samen met je dochter op haar meisjesfiets 14 inch langs het water te fietsen, dan is deze route zeker iets voor jou. Volg je deze route, dan fiets je namelijk grotendeels langs de Waal. Extra leuk in de zomer, want dan kun je aan de oevers van de Waal pauze nemen met de kinderen. Neem wat drinken en wat te eten mee en jullie kunnen gezellig picknicken. De totale afstand van de route is 28 kilometer.

advertentie
advertentie