Afbeelding
Zorg voor je medewerkers

Zo zorg je goed voor je werknemers

24 september 2020 om 12:04 Partnercontent

Wanneer je een bedrijf hebt met werknemers in dienst, dan is het belangrijk om goed voor die werknemers te zorgen. Zij zijn immers degenen die samen het bedrijfsresultaat voortbrengen. De eindverantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij jou, maar dat maakt de werknemers niet minder cruciaal! Gelukkig zorgen de meeste organisaties goed voor hun medewerkers. Echter kan het misschien nog beter. Gebruik daarom de onderstaande lijst om je eigen inspanningen eens na te lopen, of inspiratie op te doen om je medewerkers nog beter te verzorgen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Met secundaire arbeidsvoorwaarden kun je een heleboel verschillende kanten op. Van extra vrije tijd tot een auto van de zaak en van een heerlijke bedrijfslunch tot aan langer zwangerschapsverlof, je kunt je medewerkers op verschillende manieren ondersteunen met secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk goed welke voorwaarden voor jouw medewerkers het meest waardevol zijn en ga hier eventueel met hen over in gesprek, zodat je de beste keuzes kunt maken hierbinnen.

Een vertrouwenspersoon

Een extern vertrouwenspersoon geeft medewerkers de kans om in vertrouwen over situaties op het werk te spreken. Dit kan voor sommigen ontzettend belangrijk zijn. Wanneer er een probleem speelt waarmee zij intern niet naar buiten durven te komen bijvoorbeeld, of wanneer er onderlinge geschillen spelen.

Helpen wanneer zij ziek zijn

Organisaties zoals Xs2more kunnen je voorzien van de juiste hulp en ondersteuning wanneer jouw medewerkers ziek zijn. Korte ziekteperiodes zijn nog wel te overzien, maar bij langdurige ziekte heb je bepaalde wettelijke verplichtingen die je waarschijnlijk niet zelf kunt oppakken. Schakel dan dus een bedrijf in met expertise, zodat je dit goed op kunt pakken.

Voldoende uitdaging

Voor veel medewerkers is voldoende uitdaging een van de belangrijkste onderdelen van hun werk. Zij brengen er vaak een groot deel van hun week mee door, dus zij willen waardevol en uitdagend werk doen dat niet snel gaat vervelen. Help hen hier dus bij!

advertentie
advertentie