Afbeelding
Ziekenhuiszorg

Ga je je zorgverzekering vergelijken? Let dan ook op het ziekenhuis aanbod.

28 september 2020 om 07:00 Partnercontent

Jaarlijks maken zorgverzekeraars verschillende afspraken met ziekenhuizen. Hierbij gaat het vooral over de vraag welke (en hoeveel) zorg zij het komende jaar denken af te gaan nemen. Naast bedragen gaat het bij de inkoop van zorg ook over de kwaliteit van zorg, het aantal behandelingen en de tarieven. Deze afspraken kunnen ook invloed hebben op het zorgaanbod in  in Zuid-Holland Zuid. In dit artikel geven we aandachtspunten rondom ziekenhuiszorg, zoals de gemaakte afspraken, wachttijden en wat wordt er vergoed vanuit jouw pakket.

Zorg in het ziekenhuis

Vanuit het basispakket van iedere zorgverzekering is ziekenhuiszorg verzekerd. Hierbij gaat het om ziekenhuisverblijf, operaties en spoedeisende hulp. Wel geldt hierbij een eigen risico. In 2020 is het zo dat de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf betaald dienen te worden. Dus moet je een keer bloedonderzoek laten doen, een medisch specialist moeten inschakelen of een röntgenfoto laten maken, dan ben je vanuit je zorgverzekering verzekerd.

Het aanbod in de Zuid-Holland Zuid

In de regio Zuid-Holland-Zuid zijn in totaal 28 ziekenhuizen en klinieken, maar ook nabij zijn er veel opties, die uiteraard overwogen kunnen worden, zoals in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Hollands Midden en Midden- en West-Brabant. Ben je voornemens om een zorgverzekering af te sluiten? Dan is het altijd belangrijk om te onderzoeken welke ziekenhuizen contracten hebben afgesloten voor de zorg die je nodig hebt. Bij gecontracteerde ziekenhuizen krijg je alles vergoed. Bij niet gecontracteerde ziekenhuizen moet je een deel van de kosten meestal echter zelf betalen.

Pakketkeuze bepaalt vergoeding

Zorgverzekeraars maken afspraken met ziekenhuizen vooral om zorg betaalbaar te maken en te houden voor de patiënt. Daarnaast vormt ook de kwaliteit van zorg een belangrijke factor bij deze afspraken. Zorgverzekeraars bieden namelijk vaak verschillende pakketten aan. Hierdoor kan het zijn dat je, bij een uitgebreider (en duurder) pakket, ook geen kosten hoeft te betalen bij niet-gecontracteerde ziekenhuizen. Vergelijk zorgverzekeringen daarom ook altijd op basis van aangeboden pakketten van de betreffende zorgverzekeraar. Lees hier meer over pakketkeuze in 2021.

advertentie
advertentie