Afbeelding
Automatten

Trots op je auto? Zorg dan dat je ook trots kunt zijn op de mattenset

22 december 2020 om 15:23 Partnercontent

Als je trots bent op je auto, dan ben je er natuurlijk erg zuinig op. Dat betekent geregeld een bezoekje aan de wasstraat. Misschien poets je in een mooi weekend geregeld de velgen nog eens extra op. Daarbij maakt het niet uit of je de auto gloednieuw hebt gekocht of als tweedehands hebt overgenomen. Het is je trots en je zorgt dat die er altijd piekfijn uitziet. Maar hoe zit het met het onderdeel van je auto dat je snel over het hoofd ziet? Je automatten reinigen is iets dat je misschien gauw vergeet, maar het geeft je auto net die finishing touch en maakt de ervaring bij het instappen helemaal compleet.

Het belang van goede en schone automatten

Eerlijk is eerlijk: je kijkt waarschijnlijk niet dagelijks met aandacht naar de vloermatten van je auto. Veel mensen weten daarom ook niet dat automattensets onderling erg verschillen. Toch valt het belang van goed passende automatten niet te onderschatten. Pasvormmatten zorgen ervoor dat de originele bekleding van je auto beter wordt beschermd. Daarnaast zit je er veiliger mee in de auto, doordat ze niet kunnen gaan schuiven tijdens het rijden.

Ook voor de bevestiging van de matten is de pasvorm van belang. Automatten hebben namelijk vaste bevestigingspunten die overeen moeten komen met de originele bevestigingspunten in de auto. Een mattenset met de verkeerde afmetingen kan dus voor behoorlijk wat frustratie zorgen bij het bevestigen.

Daarom is het van belang dat automatten altijd op maat gemaakt zijn voor jouw auto. Automatten voor een Fiat hebben bijvoorbeeld een heel andere pasvorm dan voor een Citroën. Maar zelfs de pasvorm van matten voor auto’s van hetzelfde model en een ander bouwjaar kan verschillen.

Je mattenset in topconditie houden doe je zo

De originele mattenset in je auto past natuurlijk optimaal. Die houd je in topconditie door hem regelmatig te reinigen. Je vloermatten krijgen immers heel wat te verduren: schoenen die er de hele dag overheen schuren, steentjes, modder, strooizout en andere narigheid die mee naar binnen worden gelopen en ga zo maar door.

Verwijder daarom regelmatig het grove vuil door de matten te stofzuigen. Daarmee voorkom je de ergste slijtage. Ingetrokken vuil kun je eerst proberen te verwijderen met water en een borstel. Lukt dat niet? Dan kun je ook een (milde) allesreiniger proberen.

Mag dat alles niet meer baten, dan wordt het toch tijd voor een nieuwe mattenset. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het daarbij van belang om te kiezen voor matten met een juiste pasvorm, vloermatten die qua bevestigingspunten en vorm niet te onderscheiden zijn van de originele matten van je auto. Gelukkig bestel je die bij een leverancier als mijnautomatten.nl tegenwoordig heel eenvoudig online, gewoon op het bouwjaar of kenteken van jouw auto. Zo weet je zeker dat je een mattenset geleverd krijgt met een optimale pasvorm en kan jouw auto er weer een hele tijd tegenaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie