Afbeelding
Foto door form PxHere

Raamdecoratie voor in de keuken

2 maart 2021 om 11:56 Partnercontent

Raamdecoratie kiezen voor een specifieke ruimte is niet altijd even makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of keuken. Wat voor passende raambekleding hang je daar op? In de keuken is vuil- en vochtbestendige raamdecoratie het handigst, al helemaal als je ze dicht bij een gootsteen of het fornuis plaatst. Op deze manier gaan ze langer mee, blijven mooi schoon en kun je er langer van genieten. Veel voorkomende raamdecoratie voor keukens zijn aluminium jaloezieën, duo rolgordijnen en plisségordijnen. Met deze drie soorten raamdecoratie kun je ook makkelijk je privacy bepalen.

Populaire raambekleding

Wat voor raamdecoratie je kiest, hangt natuurlijk af van de stijl die je in huis hebt en de stijl die je in huis wilt creëren. Plisségordijnen geven een hele warme en sfeervolle toevoeging aan je interieur. Plisségordijnen geven veel privacy en een mooie lichtinval; door de plooien kun je het gordijn met gemak omhoog of omlaag doen en zo met de zon mee sturen.

Duo rolgordijnen worden over het algemeen steeds populairder, ook zien we deze steeds vaker terug in de keuken. Doordat de lichte en donkere stof met elkaar kunnen overlappen kun je zo de ruimte verduisteren, zorgen dat er niemand naar binnen kan kijken of spelen met het lichtinval. Nog een groot voordeel van duo rolgordijnen is dat je ze gemakkelijk schoon kunt houden door ze eens in de zoveel tijd even af te nemen met een vochtige doek.

Een chique, functionele trend

Echt populair op dit moment voor in de keuken of andere vochtige ruimtes zijn  aluminium jaloezieën. Deze zijn niet alleen een luxe, strakke en mooie toevoeging voor het interieur, maar zijn ook enorm functioneel. Ze zijn vuil, vet en vocht bestendig, waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn. De lamellen zijn 25 mm of 50 mm breed en eenvoudig te kantelen, hierdoor kun je je raam makkelijk afsluiten en zo heb je zelf de controle over de lichtinval en privacy. De aluminium jaloezieën zijn beschikbaar in diverse kleuren. Hierdoor zit er altijd wel een passende kleur bij voor bij jou in de keuken. De jaloezieën zijn en worden steeds bekender, de uitstraling die ze hebben en de sfeer die ze meebrengen is erg  populair.

Ook pvc jaloezieën komen veel voor in vochtige ruimtes. Deze hebben een houtlook en een natuurlijke uitstraling door de houtnerf die er aan toegevoegd wordt. Hierdoor geven ze een ander beeld dan aluminium jaloezieën. 

advertentie
advertentie