Afbeelding
Photo by Amy Hirschi on Unsplash

Hoe richt je je thuiswerkplek het beste in?

19 maart 2021 om 12:32 Partnercontent

Het thuiswerken zal waarschijnlijk nooit meer volledig verdwijnen uit onze samenleving. Dit komt doordat het thuiswerken voor zowel werkgever als werknemer enkele voordelen heeft. De ervaring van het thuiswerken zal nooit zo worden als het werken op kantoor, maar het creëren van een aangename werkplek is zeker wel mogelijk! In deze blog geven we je enkele tips om van je thuiswerkplek een goede thuiswerkplek te maken.

Rust

Om goed te kunnen werken dien je in een rustige omgeving te werken. Dit kun je doen door je thuiswerkplek op de rustigste plek in jouw woning te installeren.  Als de omgeving waarin je aan het werk bent van zichzelf vrij luidruchtig is wordt dit al snel lastiger. Je kunt dit probleem echter op verschillende manieren verhelpen. Als je graag muziek luistert kun je de gehele dag met oordopjes in werken. Als je niet zo van muziek houdt, dan kun je ervoor kiezen om de werkruimte extra te isoleren. Door geluidsdempend isolatiemateriaal in de ruimte te plaatsen houdt je het geluid van buiten de ruimte ook echt buiten. Het vinden of creëren van een rustige werkplek is een enorm belangrijk punt wat betreft de werkbaarheid van de thuiswerkplek. Hoe rustiger de omgeving is, hoe beter je jezelf ook kunt focussen op hetgeen dat er toe doet; het werk!

Kantoormeubilair

Om fatsoenlijk te kunnen werken dien je enkele stukken kantoormeubilair voor thuis aan te schaffen. Dit klinkt misschien als een vrij prijzige investering, maar deze zal het meer dan waard zijn! Dit komt doordat kantoormeubilair ontworpen is om op/aan te werken. De meubels zijn ontworpen om je lichaam zoveel mogelijk te ontlasten. Als je bijvoorbeeld werkt op een normale stoel, dan zul je na enkele dagen werken op een bureaustoel al enorme verschillen voelen! Dit kantoormeubilair hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Door te kiezen voor tweedehands kantoormeubilair betaal je vaak nog maar een fractie van de nieuwprijs. Dit meubilair is net zo ergonomisch ontworpen als nieuw kantoormeubilair en daarom net zo ontlastend voor het lichaam als nieuw kantoormeubilair.

advertentie
advertentie