Afbeelding
Foto door form PxHere

Waarom linkbuilden in coronatijd essentieel is

20 april 2021 om 11:52 Partnercontent

De coronacrisis dwingt ons allemaal om op een andere manier te leven én te ondernemen. Door de coronacrisis zijn we onder andere meer dan ooit aangewezen op digitale middelen, waarbij we dan ook meer dan ooit online aanwezig zijn. Dit zorgt voor een aantal interessante ontwikkelingen. Wil jij graag dat jouw bedrijf sterk uit de coronacrisis komt? Dan is het noodzaak om op deze ontwikkelingen in te spelen. In dit artikel leggen we uit welke ontwikkelingen dat zijn en hoe je hier door middel van linkbuilding handig op kunt inspelen.

Mensen zoeken meer dan ooit in Google

Door de beperkingen die we in deze anderhalve meter-economie hebben gekregen, is men meer dan ooit aangewezen op online middelen. We zien dan ook dat mensen die eerder nog niet erg actief waren op het internet, zoals 55-plussers, inmiddels hun weg op het web weten te vinden. Zelfs 95% van de mensen oriënteert zich via Google als zij een product of dienst willen afnemen. Wil jij van deze ontwikkeling meeprofiteren? Dan is het dus belangrijk dat je goed zichtbaar bent in de zoekresultaten van deze zoekmachine. Linkbuilding is een SEO-techniek waarmee je op korte termijn sterke posities kunt krijgen in de zoekresultaten van Google.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een off page SEO-techniek. Dat betekent dat het een manier is die niet op de eigen website plaatsvindt. Linkbuilding is namelijk het verzamelen van verwijzingen van andere websites, ook wel backlinks of externe links genoemd, naar die van jou toe. Door middel van linkbuilding zorg je er dus voor dat er op websites linkjes naar die van jou staan. Dankzij zulke verwijzingen waardeert Google jouw website meer, waardoor de zoekmachine jouw website hogere posities geeft in de zoekresultaten.

Waarom kiezen voor linkbuilding?

Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf de coronacrisis overleeft, is het noodzakelijk om strategisch goede beslissingen te maken. Kiezen voor linkbuilding, is zo’n strategisch goede keuze. Dankzij linkbuilding kun je namelijk niet alleen op korte termijn hoger scoren in Google, maar zul je er ook op langer termijn van profiteren. Door te linkbuilden, bouw je namelijk de autoriteit van je website op en krijg je een sterkere concurrentiepositie. En wanneer je eenmaal een betere autoriteit en concurrentiepositie hebt, verdwijnen die niet snel. Door nu te kiezen voor linkbuilding, kun je dus zelfs sterker uit de coronacrisis komen dan dat je erin ging!

Hoe kun je backlinks verzamelen?

Er zijn diverse manieren om backlinks te verzamelen. Zo kun je op een natuurlijke manier aan backlinks komen. Dat is bijvoorbeeld het geval als een bezoeker een linkje van jouw website op een ander online platform deelt. Het is echter heel erg lastig om zulke linkjes te krijgen. Bovendien is niet elk linkje even waardevol. De hoeveelheid backlinks tellen namelijk niet alleen mee, maar ook de kwaliteit ervan. Wat de kwaliteit van zo’n linkje is, hangt van een aantal factoren af. Naast het natuurlijk vergaren van backlinks, kun je ook zelf bedrijven benaderen voor backlinks. Echter raden we deze methode af, omdat hierbij al snel fouten kunnen worden gemaakt. Bovendien zitten veel bedrijven hier niet op te wachten.

Backlinks kopen: een manier die wel effectief is!

Een manier die wel zeer effectief is gebleken, is het kopen van backlinks. Hierbij besteed je de linkbuilding van jouw website uit aan een partij die ervoor zorgt dat er verschillende verwijzingen naar jouw website zullen komen. Webton is zo’n partij waarbij je de linkbuilding van jouw website uit handen kunt geven.

Waarom kiezen voor Webton?

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, komt er bij goede linkbuilding het één en ander kijken. Het verzamelen van de juiste backlinks, zodat jouw website een goede linkbuilding krijgt, vergt dan ook behoorlijk wat kennis en ervaring. Webton heeft diverse specialisten in huis die al meer dan 2.600 bedrijven succesvol hebben geholpen met de linkbuilding van hun website. Doordat wij al sinds 1999 onze positie op het internet hebben ingenomen, hebben we inmiddels een ruim netwerk aan kennispartners. Hierdoor kunnen wij relatief snel zorgen voor betrouwbare backlinks naar jouw website toe. Wil je meer weten over het kopen van backlinks? Neem dan contact met ons op!

advertentie
advertentie