Afbeelding
Foto: Shutterstock

De keuze voor een gietvloer is steeds populairder in Nederland

4 maart 2022 om 07:22 Partnercontent

Heb jij al eens overwogen om een moderne, strakke gietvloer in de woonkamer van je woning te gebruiken? Er zijn steeds meer woningbezitters die voor dit type vloer kiezen, in plaats van voor klassieke opties als een houten vloer, een vloerbedekking van laminaat of vloer met marmoleum. Het is niet voor niets, dat een gietvloer steeds populairder wordt. De vloer biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een gietvloer naadloos is. Het maakt het heel eenvoudig om de vloer schoon en fris te houden. Wel zo hygiënisch! Bij een houten vloer of een vloer met pvc zal er altijd iets van vuil achterblijven in de naden tussen de planken.

Gietvloeren in verschillende soorten en uitvoeringen 

Wanneer je voor een gietvloer in huis kiest, heb je de keuze uit diverse soorten en afwerkingen. Ieder van deze vloeren heeft z’n eigen voor- en nadelen. Gemene deler hierbij: een gietvloer is een duurzame, tijdloze keuze! Een van de opties die je hebt is een beton cire vloer. Dit type vloer noemt men ook wel leef- of woonbeton. Je kunt dit type gietvloer in de woonkamer van je huis gebruiken, maar bijvoorbeeld ook de in werk- of slaapkamer. Bang voor koude voeten in de ochtend hoef je niet te zijn. Een gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming in huis.

Ideale oplossing voor vochtige ruimtes binnen je woning 

Niet alleen kiezen mensen in hun woon- en slaapkamer voor leefbeton. Ook in de badkamer komt een gietvloer goed tot z’n recht. Het voorkomt dat je de voegen tussen de tegels op de vloer wekelijks grondig moet reinigen, om verkleuring te voorkomen. Een gietvloer is volledig waterdicht en, zoals reeds genoemd werd, eenvoudig schoon te maken door het ontbreken van naden. Naast de badkamer leent ook de keuken zich goed voor de toepassing van een gietvloer. Zou je hier een houten vloer gebruiken, dan is de kans op schade aan de vloer onnodig groot. Er zal immers altijd wel eens iets van vocht op de vloer terechtkomen.

Gebruik van een gietvloer in winkels en bedrijfspanden

Naast het gebruik van gietvloeren in woningen, wordt er ook in bedrijfspanden en winkels steeds vaker voor dit type vloer gekozen. De duurzaamheid, met name de slijtvastheid hiervan is een fijne eigenschap voor bedrijfspanden. Daar komt bij dat ook hier geldt, dat de vloer makkelijk schoon te maken moet zijn en daarnaast niet mag leiden onder vocht. Zeker in het najaar en de winter zullen er dagelijks tientallen mensen met natte schoenen bij je winkelpand naar binnen lopen. Je wilt je hierbij geen zorgen hoeven te maken over eventuele schade aan een houten vloer. Niet onbelangrijk, de gietvloer geeft je pand een hele strakke, industriële look! Iets wat helemaal past bij de laatste interieurtrends. 

advertentie
advertentie