Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gorinchemse ondernemers rekenen op online marketing uit Altena

25 maart 2022 om 06:00 Partnercontent

Online marketing is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, ook voor ondernemers uit Gorinchem. De meeste organisaties kiezen voor een combinatie van online- en offline marketing. Niet alleen voor bedrijven die potentiële klanten in andere delen van Nederland aan willen spreken is online marketing interessant. Ook Gorinchemse ondernemers die de focus leggen op hun lokale zichtbaarheid hebben baat bij online marketing. Denk aan de loodgieters, elektriciens en bijvoorbeeld klusbedrijven. Een marketing bureau uit Altena helpt deze ondernemers de volgende stap te zetten in hun vindbaarheid.  

Search engine optimization bestaat uit verschillende componenten 

Belangrijk om te weten is het feit, dat search engine optimization (SEO) uit verschillende componenten bestaat. Het is meer dan het toevoegen van nieuwsberichten of interessante blogartikelen aan een website. Denk ook aan het belang van het optimaliseren van technische factoren. Hoe groot zijn de afbeeldingen die je in artikelen gebruikt? Zijn er momenteel plug-ins en extensies geactiveerd die nauwelijks waarde toevoegen aan de website? Een derde belangrijke component is het linkprofiel van de website. Een linkprofiel wordt opgebouwd uit externe websites, die naar de jouwe verwijzen. Een zoekmachine optimalisatie bureau neemt de uitvoering van deze componenten uit handen bij ondernemers. Zo kunnen zij zich blijven richten op de core business van hun organisatie.

Zoeken naar relevante en waardevolle zoekwoorden 

Een goed startpunt voor verbeteringen aan de website zelf en gepubliceerde content is een zoekwoordenonderzoek. Dit onderzoek is gericht op het vinden van zoekwoorden met een hoog zoekvolume en bij voorkeur een lage concurrentie. Belangrijk hierbij is dat het zoekwoord relevant is voor je bezoekers. Een bezoeker komt met een bepaalde vraag op je website, die binnen twee of maximaal drie klikken beantwoord moet zijn. Een marketing bureau beschikt over de tools om zo’n onderzoek uit te kunnen voeren. Op basis van het zoekwoordenonderzoek kunnen onderwerpen worden bedacht voor nieuwe content op je website. Ook worden deze zoekwoorden gebruikt bij het uitbreiden van het linkprofiel van de website. Je ziet ze terugkomen als anchor.

Linkbuilding belangrijk onderdeel van SEO

Zoekmachines kijken onder meer naar het aantal externe verwijzingen naar je website. Des te meer websites naar de jouwe verwijzen, des te waardevoller acht een zoekmachine de website van je onderneming. Houd er rekening mee, dat dit niet altijd opgaat! De kwaliteit van een backlink heeft een grote invloed op de waarde die deze toevoegt aan het linkprofiel van je website. Een backlink die bijvoorbeeld niet relevant is of zelf hele slechte SEO-scores heeft zal eerder zorgen voor lagere posities in de zoekresultaten, dan dat deze bijdraagt aan een verbetering hiervan. Een internetbureau kan hulp bieden bij het zoeken naar relevante externe websites, die een verwijzing naar jouw website op hun pagina’s willen opnemen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een gastblog. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie