Afbeelding
Photo by André François McKenzie

Kan uw bedrijf werknemers betalen met Bitcoin?

23 juni 2022 om 14:49 Partnercontent

Nu Bitcoin steeds vaker wordt gebruikt en populairder wordt, vraagt u zich misschien af of uw bedrijf werknemers met deze virtuele valuta kan betalen. Bitcoin heeft een opmerkelijk proces doorgemaakt sinds de introductie in 2009. Vorig jaar piekte Bitcoin op meer dan $ 65.000. Daarom hebben bedrijven als PayPal hun plannen aangekondigd om klanten Bitcoin op https://bitcoin-prime.app/nl/ als hun platform te laten gebruiken.

Sommige bedrijven en investeerders aarzelden om zich in de crypto wereld te wagen, maar de opmerkelijke prestaties van de Bitcoin hebben hen ertoe aangezet om twee keer na te denken. Zelfs enkele grote banken omarmen Bitcoin, terwijl sommige centrale banken digitale versies van hun fiat valuta ontwikkelen.

Deze digitale kanalen, ook wel cryptovaluta beurzen genoemd, bieden mensen de mogelijkheid Bitcoins te kopen met fiatgeld en vice versa. En het aantal mensen dat zich bij deze platforms registreert om Bitcoin te verhandelen, neemt met de dag toe. Misschien verklaart dit de groeiende trend waarbij bedrijven en ondernemingen hun werknemers ook met Bitcoin willen betalen.

Elk bedrijf dat werknemers met Bitcoin wil betalen, moet dat echter procedureel doen. Dit is wat uw bedrijf moet doen voordat het deze stap zet.

De implicaties begrijpen

Werknemers betalen met Bitcoin kan goodwill kweken bij toekomstige en huidige werknemers, vooral bij jongeren die geen traditionele bankrekening hebben. Sommige werknemers geven de voorkeur aan Bitcoin-betalingen omdat het een beter alternatief is voor het overmaken van betalingen aan geliefden in andere landen.

Wees echter voorzichtig met het betalen van werknemers met Bitcoin. Hoewel deze digitale munt zich snel heeft ontwikkeld, is de wet die de betaling van arbeid en loon regelt, niet veranderd. Als u uw werknemer met Bitcoin betaalt, kunt u dus te maken krijgen met onopgeloste problemen op het gebied van effecten, arbeidsrecht en belastingen.

Zorg voor genoeg Bitcoins

Zoals u misschien al weet, is er maar een beperkte voorraad Bitcoin. De wereld kan maar 21 miljoen munten hebben. Als walvissen besluiten grote hoeveelheden Bitcoins bij te houden, kan uw bedrijf onvoldoende tokens hebben om de werknemers te betalen.

Begin daarom met het opzetten van een bedrijfsrekening en het vol te storten met voldoende Bitcoins. Zorg er ook voor dat een persoon met kennis van Bitcoin de crypto-rekening van uw bedrijf beheert. Neem de crypto rekening op in uw financiële administratie en laat iemand de Bitcoin-transacties begeleiden.

Praten met werknemers

Word niet op een dag wakker en kondig aan dat uw bedrijf zijn werknemers voortaan met Bitcoin zal betalen. Informeer de werknemers in plaats daarvan over de verhuizing en geef ze voorlichting over Bitcoin. U kunt een schriftelijk document gebruiken om te communiceren met werknemers, zoals een kennisgeving, beleid of bericht.

Leg ook uit waarom uw bedrijf heeft besloten om zijn werknemers met Bitcoin te betalen. Bijvoorbeeld, de oprichters kunnen geloven in deze virtuele munt. Ook kunnen sommige werknemers u vragen om hen in crypto te betalen. Gemak kan uw bedrijf ook motiveren om werknemers in crypto te betalen. In het ideale geval laat u werknemers begrijpen waarom u overstapt voordat u hun eerste salaris in Bitcoin stuurt.

Een Bitcoin-omrekeningskoers beleid vaststellen

Uw bedrijf heeft een beleid nodig voor het overmaken van geld naar de rekeningen van werknemers in Bitcoin. Dit beleid moet worden afgestemd op de loonbetaling data. Vertel de werknemers ook of uw bedrijf de kosten van Bitcoin-betalingen op zich zal nemen.

Ook kan het betalen van werknemers met Bitcoin extra administratieve kosten met zich meebrengen. Zo zou uw bedrijf bijvoorbeeld kosten moeten maken voor het onderhoud van crypto-rekeningen. Het kan ook transactiekosten met zich meebrengen. Aangezien Bitcoin volatiel is, zal uw bedrijf een standaard conversiedatum of -tijd nodig hebben voor het berekenen van uitbetalingen. Verklaar en bevestig dit daarom duidelijk in uw beleidsmededeling.

Afgezien van deze overwegingen moet uw bedrijf ook rekening houden met de houding van uw land ten opzichte van Bitcoin. Afhankelijk van de locatie van uw bedrijf kan het betalen van werknemers met Bitcoin legaal of illegaal zijn. Doe daarom uitgebreid onderzoek om de mogelijke implicaties te begrijpen voordat u werknemers met deze digitale munt betaalt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie