Afbeelding
Foto; Shutterstock

Met slimme hulpmiddelen renoveer je ruimtes in huis

21 juli 2022 om 20:31 Partnercontent

Een renovatie van de badkamer of bijvoorbeeld keuken hoeft helemaal niet zo duur te zijn, als men op voorhand vaak verwacht. Er zijn verschillende manieren waarop je deze ruimtes een nieuwe uitstraling geeft, zonder bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen of keuken zelf te vervangen. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt is het gebruik van een hulpmiddel als voegenwit. Met dit hulpmiddel kun je voegen tussen tegels op de wanden in de keuken of badkamer niet alleen hun oorspronkelijke witte of grijze kleur teruggeven. Mogelijk overweeg je voor een andere interieurstijl te kiezen, waarbij een voegenstift je de mogelijkheid biedt de kleur van de voeg tussen de tegels te vernieuwen. Dat alles zonder de voeg zelf te moeten verwijderen. Een hele goedkope, maar ook duurzame optie. 

Zelf voegen wit maken in de badkamer 

Door de jaren heen kunnen de voegen in de badkamer geel van kleur worden. Het is het gevolg van bacteriën en schimmels die zich aan de toplaag van deze voegen hechten. Niet altijd is het even gemakkelijk om voegen hun kleur terug te geven bij het schoonmaken van de badkamer; er blijft vrijwel altijd wat vuil op de voeg achter. Voegen wit maken doe je met een reeds genoemde voegenstift of speciale voegenverf, waarbij de voegenstift voornamelijk bedoeld is voor de kleine oppervlakken en voegenverf voor een complete badkamer of keuken. Het voordeel van deze hulpmiddelen zit in het feit, dat de voeg zelf niet vervangen hoeft te worden. Zou je de voeg eerst verwijderen om deze vervolgens opnieuw te plaatsen, dan is de kans op het tegelwerk zelf onnodig groot. 

Frontjes van keukenkastjes opnieuw verven 

Naast de mogelijkheid om de voegen in de badkamer of keuken opnieuw te verven, kun je ook de frontjes van keukenkastjes verven. Schuur ze lichtjes op en zet ze vervolgens in de lak. Vaak zal het noodzakelijk zijn de lak meerdere keren aan te brengen, om een mooi egaal resultaat te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om de kastdeurtjes te laten spuiten door een externe partij. Dit is sneller en komt het resultaat vaak ten goede. Door slechts de kastdeurtjes opnieuw te verven, lijkt de keuken weer als nieuw. Het laten spuiten van de frontjes is logischerwijs veel goedkoper dan het vervangen van de keuken. 

Duurzame opties bij het vernieuwen van ruimtes 

Zowel het gebruik van voegenverf als het opnieuw laten spuiten van de deurtjes van keukenkastjes is een hele duurzame optie. Het is zonde om een in een goede staat verkerende keuken te vervangen, als je hier nog jaren plezier van kan hebben. Hetzelfde geldt voor het onnodig vervangen van de voeg tussen de tegels in de badkamer en keuken, als de huidige voeg nog volstaat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie