Afbeelding
Shutterstock

Steeds meer Nederlanders wonen off grid, maar hoe pak je dat aan?

19 januari 2023 om 12:42 Partnercontent

Zoals ook Google Trends aangeeft, stijgt de interesse in off grid wonen. Nederlands worden zich bewuster van het milieu en zien daarnaast de dreigende energierekeningen. Er wordt gezocht naar andere opties en mensen denken steeds vaker “outside the box”. In andere landen is deze trend al jaren een opmars aan het maken. Het is niet gek dat deze trend nu ook ons kikkerlandje bereikt. 

Wat is off grid precies?

Off grid wonen houdt in dat een woning niet is aangesloten op de basisvoorzieningen. Dus elektriciteit, gas, water en riolering zijn dan niet vanzelfsprekend meer. Voor menigeen zal dit klinken als een ware nachtmerrie, maar met de mogelijkheden van tegenwoordig hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Met oplossingen als losse gasfless en wateropslag hoef je niets tekort te komen.

Waarom zou je off grid wonen?

Het eerste argument dat vaak wordt gegeven is: vrijheid. Vaste abonnementen voor nutsvoorzieningen geven een gevoel van vast zitten. Door dit niet meer vast af te hoeven afsluiten voelen bewoners zich onafhankelijk. Daarnaast brengt off grid wonen verschillende voordelen met zich mee. Denk hierbij aan een mindere belasting voor het milieu en lagere vaste lasten.

De eerste stap is het grootst

Als de keuze eindelijk is gemaakt, is de eerste stap het grootst. De aanschaf van een off grid woning is een grote stap en kan best spannend zijn. Wat is een goede keuze en waar voel je je prettig bij? Blokhutwinkel.nl merkt dat blokhutten hiervoor vaak ingezet worden. Het voordeel van deze blokhutten is dat deze naar eigen smaak samengesteld kunnen worden. 

Een blokhut precies naar wens

Het is mogelijk om een blokhut op maat te kopen. Ieder onderdeel kan naar eigen wens uitgekozen worden en zo wordt een blokhut samengesteld die volledig naar wens is. Met meerdere kamers, isolatie of een groen dak? Het is allemaal mogelijk!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie