Annet Eikelboom en Mirjam van den Boogard: 'Mensen komen op plekken waar ze normaal niet komen' (archieffoto)
Annet Eikelboom en Mirjam van den Boogard: 'Mensen komen op plekken waar ze normaal niet komen' (archieffoto) Tim Hartman

Lustrumeditie Binnenskamers

3 oktober 2019 om 07:09 Podiumkunsten

GORINCHEM Binnenskamers Gorinchem beleeft zondag 6 oktober haar eerste lustrum. Vijf jaar geleden is dit intieme huiskamerfestival begonnen met kleinkunstvoorstellingen in 8 woonkamers verdeeld over de Gorinchemse binnenstad. Inmiddels is het uitgegroeid tot 3 routes, met ieder vier voorstellingen van elk een half uur verdeelt over 12 huiskamers.

De voorstellingen zijn bijzonder, intiem en heel verschillend. De huiskamers waar de artiesten optreden blijven geheim. Eén van de huiseigenaren die dit jaar zijn prachtige huis ter beschikking stelt, was vijf jaar geleden bezoeker van het eerste uur.

,,Het is leuk om te zien hoe mensen verrast worden door een huis waar ze regelmatig langs lopen maar wat ze nog nooit van binnen hebben gezien en er dan ook nog een artiest zien performen", aldus de geheime huiseigenaar. ,,De route die gekozen wordt leidt de bezoeker soms door de achterdeur naar binnen en via de voordeur weer naar buiten. De huiskamer is dan echt de bühne waar de voorstelling plaatsvindt, een onderdeel van het decor. Dit verrassingseffect maakt Binnenskamers zo bijzonder."

De selectie van de artiesten varieert van talentvolle nieuwkomers tot ervaren spelers uit alle hoeken van het land. De voorstellingen zijn met zorg geselecteerd, toch kan er wel eens iets niet lopen zoals het moet. Publiekstrekker Thijs Kemperink heeft helaas op het laatste moment moeten afzeggen maar wordt vervangen door niemand minder dan Roel C. Verburg. Hij is één van de weinige comedians die stand-up comedy combineert met muziek. Inmiddels zijn alle routes uitverkocht.

Voor meer informatie over de artiesten en reserveren van kaarten: www.binnenskamersgorinchem.nl

advertentie
advertentie