Verkeersongeval op de Wolpherensedijk op 22 november 2023
Verkeersongeval op de Wolpherensedijk op 22 november 2023 ZHZ-Actueel

Zorgen over verkeersveiligheid in Gorinchem op Wolpherensedijk, Tuinen van Mollenburg en Banneweg

12 februari 2024 om 10:32 Politiek

GORINCHEM CDA raadslid Joost van der Geest maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in Gorinchem. Hij noemt daarbij drie knelpunten; de Wolpherensedijk, de Tuinen van Mollenburg en de haperende verkeerslichten op de Banneweg. Hij vraagt het college om uitleg en oplossingen. 

Volgens Van der Geest gebeuren op de Wolpherensedijk regelmatig ongelukken op de kruisingen van (vracht)auto- en fietsverkeer, maar ook met het hekwerk, dat kapot wordt gereden. Veel scholieren maken dagelijks gebruik van deze fietsroute. Van der Geest wil van het college het aantal ongelukken van 2023 weten plus de oorzaken. HIj vraagt ook of het mogelijk is om de kruisingen van het fietspad met afslaande (vracht)auto’s veiliger en overzichtelijker te maken.

Het tweede verkeersknelpunt ligt bij de tuinen van Mollenburg. Hoewel daar niet meer wordt gebouwd, krijgt het CDA signalen dat de schoolroute naar Samen Onderweg/de Cirkel niet plezierig is met oversteken. ,,Er is geen zebrapad om Stalkaarsen of de Dokter Hiemstralaan over te steken, mede door het spitsverkeer dat niet via de Banneweg rijdt, maar over deze wegen”, zo schrijft Van der Geest aan het college. Liefst ziet het CDAhier een zebrapad, zodat ouders veilig hun kinderen lopend naar school kunnen brengen.

Als laatste kaart het CDA de haperende verkeerslichten op de Banneweg aan. Deze staan met enige regelmaat in storing, ook overdag. Van der Geest wil weten of dit al tot ongelukken heeft geleid. Tevens doet hij navraag van het aantal storingen in de verkeerslichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie