Wethouder Ro van Doesburg neemt Omgevingsvisie over van wethouder Van Zanten
Wethouder Ro van Doesburg neemt Omgevingsvisie over van wethouder Van Zanten Tim Hartman

Omgevingswet naar wethouder Van Doesburg

17 april 2020 om 13:25 Politiek

GORINCHEM De portefeuille van wethouder Dick van Zanten is opnieuw gekrompen, nu wethouder Ro van Doesburg zich ontfermd heeft over de invoering van de Omgevingswet.

In december maakte het college bekend dat ze de portefeuilles had herverdeeld om de taak van wethouder Dick van Zanten te verlichten. In de brief aan de raad sprak ze over een meer evenredige en logische combinatie van de portefeuilles. De herverdeling volgde op een zeer kritische houding van de oppositie over de rol van wethouder Van Zanten tijdens het begrotingsdebat. Daarbij wist hij de beantwoording van de financiële vragen niet altijd tot een goed einde te brengen. De oppositie gaf daarop het dringende advies om de financiën aan een andere wethouder over te laten. Het college besloot anders, Van Zanten behield financiën, maar raakte wel enkele taken kwijt die door wethouder Ro van Doesburg werden opgepakt.

Nu komt daar de invoering van de Omgevingswet bij. Volgens het college sluit de invoering van de wet in combinatie met het opstellen van de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan beter aan bij de beleidsterreinen Ruimtelijke Ontwikkeling en Stadsvernieuwing, die al bij Van Doesburg zijn ondergebracht. Donderdag sprak de raad in een informatiesessie over de invoering van de Omgevingswet. Deze digitale vergadering verliep niet vlekkeloos, de presentatie was van tijd tot tijd niet te volgen vanwege het slechte geluid van de livestream. De vragen van de raadsleden konden zo niet behandeld worden, maar worden in een vervolgsessie alsnog beantwoord.

advertentie
advertentie