Afbeelding
De Drie Vuisten
VIDEO

Manifestatie om sloop Feestpaleis De Drie Vuisten te voorkomen

13 juni 2020 om 14:35 Politiek

Dit artikel bevat een video van GorkumTV

GORINCHEM Feestpaleis De Drie Vuisten heeft een manifestatie aangekondigd voor aankomende donderdag 18 juni bij het stadhuis om de sloop van de horecagelegenheid te voorkomen. Het pand moet 3 juli gesloopt worden, omdat het niet over de benodigde vergunningen beschikt. 

Tekst gaat door onder de video


Al jaren worden verschillende evenementen gehouden in Feestpaleis De Drie Vuisten, maar omdat de gemeente strenger is gaan handhaven op illegale bouwwerken moet het feestpaleis op uiterlijk 3 juli gesloopt worden. Pogingen om het feestpaleis te legaliseren zijn op niets uitgelopen en ook de rechter stelde de gemeente Gorinchem in het gelijk.

Toch leggen eigenaar Gerrit Damen en consorten zich niet neer bij die beslissing. Aanstaande donderdag wordt iedereen die Feestpaleis De Drie Vuisten een warm hart toedraagt opgeroepen om naar het stadhuis te komen voor een manifestatie. Deze moet echter nog wel goedgekeurd worden door de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. ,,We willen ons aan de regels houden en geen gekke dingen doen. We willen gewoon in contact komen met de gemeenteraad en de burgemeester”, vertelt Damen.

Burgemeester Reinie Melissant-Briene heeft in een schriftelijke reactie laten weten open te staan voor een gesprek. ,,Laten we snel een datum prikken.”

advertentie
advertentie