Janneke Oversteeg pleitte voor lokale inkopen door de gemeente Gorinchem zoals bij de kerstgeschenken
Janneke Oversteeg pleitte voor lokale inkopen door de gemeente Gorinchem zoals bij de kerstgeschenken gemeente Gorinchem

Gorinchemse raad kiest lokale kerstcadeautjes

9 juli 2020 om 23:37 Politiek

GORINCHEM – In de vorige raadsvergadering diende PvdA raadslid Ashraf Hachhouch een motie in over een leuk Sinterklaasfeest en de rol van de pieten. Deze raadsvergadering kwam CDA raadslid Janneke Oversteeg met een motie over kerstpakketten. Dit onder de mom van ‘Koop lokaal’.

In de motie verzoekt Oversteeg de gemeente Gorinchem om het jaarlijkse kerstgeschenk voor de organisatie in te kopen bij de Gorcumse ondernemers om zo lokale ondernemers te steunen. In de motie beperkt ze zich niet tot de kerstgeschenken, maar pleit ze ook om andere relatiegeschenken of cadeaus lokaal in te kopen. Wethouder Eelke Kraaijeveld noemde de motie sympathiek. Zo kregen medewerkers vorig jaar met Kerst een VVV bon en ook relatiegeschenken worden vaak lokaal ingekocht. De raadsleden Renate van Maaren en Ralph van Breemen noemden de motie overbodig omdat de gemeente al vaak lokaal inkoopt.

“Veel organisaties geven met kerst een cadeau aan hun medewerkers, zo ook onze eigen gemeente. Deze kerstgeschenken worden vaak in de zomer ingekocht. Als gemeente kunnen we onze eigen lokale ondernemers steunen door onze kerstgeschenken en andere geschenken lokaal in te kopen. Bovendien kent dit mogelijk een positief spin off effect doordat andere Gorcumse organisaties en bedrijven het voorbeeld van de gemeente volgen. Hierdoor dragen we samen bij aan onze lokale economie”.

advertentie
advertentie