Het gemeentehuis van Gorinchem
Het gemeentehuis van Gorinchem BDUmedia

Gemeente geeft cursus ‘Politiek actief’

31 maart 2021 om 15:53 Politiek

De cursus wordt verzorgd door de griffie. Aanmelden kan tot 21 april via het aanmeldformulier. Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar e.v.bekhoven@gorinchem.nl of contact opnemen met de gemeente via 14 0183.

GORINCHEM De gemeente start met een cursus politiek actief. Wil je de Gorcumse politiek in, maar weet je niet precies hoe de politiek werkt? Deze cursus is voor iedereen die erover nadenkt om actief te worden binnen de gemeentepolitiek van Gorinchem. In drie bijeenkomsten leren cursisten hoe Nederland bestuurd wordt, zoomen ze in op de gemeentepolitiek en wordt gesproken met raadsleden. 


In elk van de drie bijeenkomsten komt een ander onderwerp aan bod, de cursus wordt drie keer gegeven en start 28 april, 10 mei of 18 mei. Cursisten kunnen kiezen tussen een middag of avondcursus. Het programma bestaat uit 3 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst komen er verschillende onderwerpen aan bod. De eerste bijeenkomst staat in het teken van de staatsinrichting, hoe wordt Nederland bestuurd? De tweede bijeenkomt gaat over het bestuur in de gemeente en hoe besluiten worden genomen. IN de laatste bijeenkomst komen de financien aan bod en kunnen cursisten kennis maken met raadsleden. 

advertentie
advertentie