De Nieuwe Doelen is thans gesloten
De Nieuwe Doelen is thans gesloten BDU Media

D66 wil weten waarom De Nieuwe Doelen niet wordt opengesteld

1 december 2022 om 15:58 Politiek

GORINCHEM D66 raadslid Ilhan Tekir wil van het college weten waarom de Nieuwe Doelen niet net als voorheen tijdelijk opengesteld kan worden. Zo kreeg recent de carnavalsvereniging te horen dat de Nieuwe Doelen niet beschikbaar zijn. Ook de afsluitende avond van de Maand van Respect was niet in de Nieuwe Doelen, maar vond plaats op het Camphusianum gymnasium. 

Tot de zomer van dit jaar was De Nieuwe Doelen tijdelijk open voor amateurkunstverenigingen, scholen en andere sociaal-culturele gezelschappen. Sindsdien is er sprake van leegstandsbeheer en worden verzoeken voor kortstondig gebruik door de gemeente steevast afgewezen, zo schrijft Tekir in zijn brief aan het college.  ,,De behoefte om langer gebruik te maken van dit stadspodium blijkt al met al nog steeds groot. D66 pleit er dan ook voor om dit stadspodium toegankelijk te houden voor de stad, totdat er een toekomstbestendig plan ligt voor de lange termijn. Het is zonde om dit podium in de tussentijd onbenut te laten.” De D66 fractie bracht in de voorbije week een bezoek aan de Nieuwe Doelen. 


Het college liet eerder weten dat de Nieuwe Doelen nu onder leegstandsbeheer valt, D66 wil graag weten welke afspraken daarover zijn gemaakt en of hiervoor een overeenkomst is afgesloten. Verder ontvangt de fractie graag een overzicht van alle partijen die een aanvraag gedaan hebben voor het gebruik van het stadspodium. Verder wil D66 uitleg waarom de Nieuwe Doelen niet beschikbaar is. Verder wil de fractie weten wanneer het college de raad informeert over het aanbestedingsproces voor exploitatie van de Nieuwe Doelen. Tijdens de begrotingsbehandeling zaaide wethouder Fatih Polatli verwarring over de procedure door te stellen dat twee Europese aanbestedingen nodig zijn. De ene voor de exploitatie van het huidige pand en een tweede voor een eventuele alternatieve locatie voor het theater, zoals de raad eerder besloot. 

.

De slotavond van de Maand van Respect kon niet in de Nieuwe Doelen worden gehouden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie