De nieuwe kinderburgemeester Cato de Lange (links), met burgemeester Melissant en aftredend kinderburgemeester Lolia Hammed
De nieuwe kinderburgemeester Cato de Lange (links), met burgemeester Melissant en aftredend kinderburgemeester Lolia Hammed Gemeente Gorinchem
Met video

Cato de Lange wordt nieuwe kinderburgemeester Gorinchem

9 december 2022 om 13:10 Politiek

GORINCHEM De Gorinchemse kinderburgemeester Lolia Hammed en burgemeester Reinie Melissant hebben goed nieuws. Er is een nieuwe kinderburgemeester gevonden: Cato de Lange. Cato is 10 jaar, woont in Gorinchem en zit op basisschool Samen Onderweg. Binnenkort zal ze zich verder voorstellen. 

Afgelopen jaar was Lolia Hammed de kinderburgemeester van Gorinchem. Zij heeft haar rol uitstekend vervuld. Ze heeft zich op vele momenten in de stad laten zien en hard gewerkt aan haar thema’s. Lolia vroeg onder meer aandacht voor eenzame ouderen, zwerfafval en het schoonhouden van de stad maar ook deelde ze hoe belangrijk ze het vindt dat kinderen meer lezen.

ELK JAAR NIEUWE KINDERBURGEMEESTER

Elk jaar wordt een nieuwe kinderburgemeester benoemd. Kinderen krijgen via de school de kans om zich aan te melden en te solliciteren. De afgelopen periode vond de werving en selectie plaats. 

Tot 26 januari is Lolia nog actief als kinderburgemeester. Dan vindt de eerste gemeenteraadsvergadering van het nieuwe jaar plaats. Op dat moment wordt Cato, de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. Het nieuws maakten de kinderburgemeester en de burgemeester bekend in dit filmpje.


advertentie
advertentie