Tentoonstellling 'Tegenpolen' op Slot Loevestein
Tentoonstellling 'Tegenpolen' op Slot Loevestein Joost van der Velden

Wat te doen in het lekker lange Paasweekend in Gorinchem?

29 maart 2024 om 11:39 Recreatie

GORINCHEM Geen twee, maar drie dagen weekend staan voor de deur. Al is met het ingaan van de zomertijd de zondag wel een uurtje korter. En wat is er dan allemaal te doen in Gorinchem en omgeving? Zaterdag kan in de binnenstad voor de laatste keer gezocht worden naar het Gouden ei van Hartje Gorcum.  Verder lijkt het aanbod in het weekend wat magertjes. 

Iedere vijftigplusser in Gorinchem en omgeving heeft rond Pasen vooral goede herinneringen aan de gezellige paasmarkten. Die Paasmarkt is allang verdwenen. Alternatief op Paasmaandag is de grote Snuffelmarkt in de Evenementenhal, entree is vijf euro. Vanaf Tweede Paasdag 1 april kan ook de toren van de Grote kerk weer beklommen worden. Meer informatie over tijden en aanmelden kan via Mooi Gorinchem

Zaterdag 30 maart begint de nationale museumweek en deze keer is Slot Loevestein zeker een aanrader. Hugo de Groot werd geboren op 10 april 1583, Eerste Paasdag. Sindsdien vierde hij zijn verjaardag altijd op Eerste Paasdag.  Slot Loevestein trakteert dit jaar graag alle Hugo’s die op bezoek komen op iets lekkers. Op Slot Loevestein is tevens de nieuwe expositie ‘Tegenpolen’  te zien, die vooral ingaat op polarisatie door de eeuwen heen. 

Theaterliefhebbers hebben komend weekend pech, de voorstellingen in zowel Peeriscoop als theater ‘t Pand zijn zaterdag uitverkocht. Bioscoop Vue in het Van der Valk hotel is ook nog steeds niet open (net als de Nieuwe Doelen!). Cultuur snuiven kan wel bij het concert in de Grote kerk van stadsorganist Arjan Versluis. Zijn spel staat zaterdag 30 maart in het teken van passie en passie. Met dit Paasconcert, dat begint om 16.00 uur, opent de stadsorganist tevens het orgelseizoen in Gorinchem. 

Wie zaterdag verhindert is, kan Tweede Paasdag in de herhaling. Ook dan speelt stadsorganist Versluis in de Grote kerk. Het zanguurtje begint om 11.00 uur. 

advertentie
advertentie