De veervloot vaart het hele jaar naar negen verschillende plaatsen in drie provincies.
De veervloot vaart het hele jaar naar negen verschillende plaatsen in drie provincies. Riveer
Zin in! de zomer special

Met de veerpont naar bruisende binnenstad, brede uiterwaarden en oude vestingsteden

13 juli 2021 om 15:29 Recreatie

GORINCHEM Met Riveer geniet je van alles wat de regio te bieden heeft. De veervloot vaart het hele jaar naar negen verschillende plaatsen in drie provincies - van Brakel tot Werkendam. Met de veerponten als verbindende factor liggen de overkant van Waal, Afgedamde Maas en Merwede binnen handbereik. Ontdek oude vestingsteden, een kasteel, slingerende dijken langs brede uiterwaarden, een bruisende binnenstad en een nationaal park! Vakantie naar het buitenland kriebelt, maar onderschat ook ons eigen gebied niet.

Wist je dat één van de grootste natuurgebieden van Nederland gewoon om de hoek ligt? En dat niet alleen: met een oppervlakte van ruim 9000 hectare is de Biesbosch het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Vanaf Gorinchem gaat er iedere dag een rechtstreekse verbinding naar Werkendam – aan de Brabantse kant van het nationaal park. De fiets mag gratis mee en dat is een aanrader! Vanaf daar fiets je namelijk in zo’n tien minuten naar de Noordwaard. In dit nieuwe natuurgebied tussen de Nieuwe Merwede en de Brabantse Biesbosch verwonder je je iedere keer weer door de weidsheid van het vlakke oer-Hollandse landschap. Als doorstroomgebied kan de Noordwaard het niveau van de Merwede met zo’n 30 centimeter verlagen, mocht dat nodig zijn. En daardoor kun jij tot aan het Biesbosch Museumeiland genieten van het schouwspel van stromend water, de waterbuffels die je van verre al ziet en de bijzondere vogelsoorten.

Leukste break tijdens je toertocht Met de motor of auto op pad? De veren tussen Aalst-Veen over de Afgedamde maas en Brakel-Herwijnen over de Waal zijn de leukste breaks tijdens je toertocht! Vanaf het water vallen de brede uiterwaarden meteen op. De autoveren liggen in een prachtig landelijk gebied met slingerende dijken en indrukwekkende vergezichten. Als je dat niet wilt hoef je geen dijk over te slaan. Onderweg zijn er genoeg plekjes om te genieten van de drukst bevaren van Nederland of de kabbelende Maas. Gooi je picknickkleed uit op het grasveld van recreatiegebied de Neswaarden in Aalst of op een bankje midden in het Brakelse bos, uitkijkend op de mooie restanten van het kasteel.

Rondje Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein, Fort Vuren Echte warme dagen trotseer je op het heerlijke bovendek van het grootste voet- en fietsveer van Riveer. In de maanden juli en augustus vaart de Gorinchem VIII dagelijks het rondje Gorinchem-Woudrichem-Slot Loevestein-Fort Vuren. In september nog in de weekenden. Vaar mee en leer alle historische bezienswaardigheden op een leuke manier kennen! Gorinchem, met de grootste authentieke vestingwal van Nederland. Woudrichem, met zijn rijke visserijverleden. Slot Loevestein, dat het hele jaar nog in het teken staat van de ontsnapping van Hugo de Groot. En Fort Vuren, waar het WOII- en Vliegeniersmuseum je herinnert aan de impact van de Tweede Wereldoorlog in het gebied. Blijf je zitten, dan duurt deze vaartocht een uur. Maar met het dagkaartje Vestingdriehoek wat je hiervoor nodig hebt, kun je zo vaak op- en afstappen als je wilt. Alle bezienswaardigheden liggen dichtbij de afmeerlocaties van de veerponten.

Download de Riveer app Met de Riveer app ga je nog makkelijker en goedkoper met de pont heen en weer. Ook als dat slechts eenmalig is, bijvoorbeeld als je een dagje uit gaat in het gebied. In de app koop je de tickets, vind je de meest actuele dienstregeling en meer. Kortom: alles voor jouw dagje uit in je broekzak! Download hem gratis voor Apple of Android.

Kijk voor meer informatie op de website www.riveer.nl

Lekker met de motor of auto op pad.
Echte warme dagen trotseer je op het heerlijke bovendek van het grootste voet- en fietsveer van Riveer.
Afbeelding
advertentie
advertentie