Burgemeester L. Vleggeert ontvangt Sinterklaas in de Lingehaven tijdens de landelijke intocht  in 1989
Burgemeester L. Vleggeert ontvangt Sinterklaas in de Lingehaven tijdens de landelijke intocht in 1989 Regionaal Archief Gorinchem

Half miljoen euro nodig voor de landelijke Sintintocht in Gorinchem

19 juni 2023 om 14:33 Sinterklaas

GORINCHEM Voor de landelijke intocht van Sinterklaas op 18 november in Gorinchem wil de gemeente 500.000 euro uittrekken. Dat schrijft ze in een voorstel dat 29 juni wordt besproken in de raad. Gorinchem heeft vooral gekeken naar gemeenten waar de Sint recent werd ingehaald zoals in Hellevoetsluis in 2022. 

De eerste verkenningen maken duidelijk dat er een flink budget nodig is om de landelijke intocht te kunnen organiseren, met name op het gebied van veiligheid. Gorinchem verwacht zo’n 30.000 bezoekers bij de intocht. Ook zijn strenge veiligheidsmaatregelen nodig rond de maatschappelijke discussie rondom het Sinterklaasfeest om er een fantastisch en veilig kinderfeest van te maken, zo schrijft Gorinchem in het raadsvoorstel.  Daarnaast heeft de gemeente budget nodig voor organisatiekosten; Inzet extern evenementenbureau op advies van de NTR; marketing en communicatie en het faciliteren van opnames voor het Sinterklaasjournaal. Het is niet de eerste keer dat de landelijke Sintintocht in Gorinchem wordt gehouden, in 1989 was dat ook al een keer gebeurt. 

,,Deze landelijke intocht is een mooi feest voor inwoners van Gorinchem en een kans om nog meer mensen kennis te laten maken met de mooiste vesting van Nederland”, zo schrijft de gemeente in het voorstel. Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen begonnen, Gorinchem werkt samen met de NTR en een productiebureau dat ervaring heeft met de organisatie van de intocht. Ook ondernemers en maatschappelijke organisaties worden betrokken. De gemeente kijkt nog of ze subsidie aanvraagt bij de provincie, Dokkum, Zaanstad en Hellevoetsluis kregen elk 50.000 euro van de provincie. 

Sinterklaas vertelde vrijdag in het Sinterklaasjournaal dat hij helemaal niet naar Gorinchem gaat! Vergist de goedheiligman zich of niet? Volg alle ontwikkelingen over de intocht in ons liveblog!

.

.

advertentie
advertentie