Afbeelding
NOS

Gorcumse Sintintocht 1989: was jij erbij?

29 oktober 2023 om 07:47 Sinterklaas Tips van de redactie

GORINCHEM Het zal niemand ontgaan zijn, maar de landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op 18 november in Gorinchem. Het is die dag precies 34 jaar geleden dat de landelijke intocht óók plaatsvond in Gorinchem. In 1989, uitgerekend op 18 november dus, ontving burgemeester L. Vleggeert Sinterklaas in de Bliekenstad. Ongetwijfeld zijn er veel volwassenen die daar destijds als kind bij waren en die nu ook weer gaan kijken; misschien wel met hun eigen kinderen? Was jij er ook bij destijds? En ga je nu weer kijken? Wat staat je nog bij van de intocht van 1989? De redactie De Stad Gorinchem is erg benieuwd naar die verhalen en natuurlijk ook naar foto’s of misschien wel bewegende beelden die die dag gemaakt zijn. Deel ze met ons via stad.gorinchem@bdu.nl en wie weet zie jij jouw verhaal of jouw foto’s terug op destadgorinchem.nl en/of in de papieren krant!

Sinterklaas vertelde vrijdag in het Sinterklaasjournaal dat hij helemaal niet naar Gorinchem gaat! Vergist de goedheiligman zich of niet? Volg alle ontwikkelingen over de intocht in ons liveblog!

Volg DeStadGorinchem.nl op alle kanalen en maak supermakkelijk kans op schitterende prijzen, zoals een ballonvaart, een overnachting in de B&B van Slot Loevestein, kaarten voor het Sintfestijn op Loevestein, vrijkaarten voor avonturenpark Molenwaard en een van de unieke Gorcumse chocoladeletters van Olala Chocola. Klik hier!

advertentie
advertentie