Op het podium is al volop bedrijvigheid
Op het podium is al volop bedrijvigheid Hannie Visser-Kieboom

Vol verwachting klopt het hart van Gorinchem, Sint is er bijna....

18 november 2023 om 09:34 Sinterklaas

GORINCHEM Terwijl de beiaardier van de toren van de Grote kerk sinterklaasliedjes speelt, heerst rondom de kerk een koortsachtige bedrijvigheid. Overal staan dranghekken en al vanaf acht uur loopt de stad vol met bezoekers die niets willen missen van de landelijke Sint intocht.

Op het podium op de Groenmarkt heerst ook de nodige bedrijvigheid, er wordt gesleept met cadeautjes en cameramensen lopen driftig heen en weer. Overal staan beveiligers bij de dranghekken. In de Gasthuisstraat staan Leander en Thijs uit Apeldoorn, ze mogen die dag assisteren bij het bewaken van de veiligheid. ,,We zijn op evenementenstage vandaag. Dat doen we wel vaker, maar dan naar voetbalwedstrijden bijvoorbeeld.” Ze volgen bij Aventis een opleiding voor beveiliger. 

Bij de entree van de stad kunnen bezoekers hun auto parkeren, al voor 09.00 uur stond het hier al voor meer dan helft vol. Vanaf 09.00 uur mogen auto’s de stad niet meer en mogen bezoekers alleen nog te voet naar Buiten de Waterpoort waar de Sint en zijn pakjesboot om 12.00 uur arriveert. 

Volg hier de ontwikkelingen van minuut tot minuut in ons Liveblog

Parkeerwachten bij entree van de stad
Leander en Thijs zijn op evenementenstage
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie