Lydia Schot, de heer  Hildeward Hoenderken (voorzitter van de Raad van Beheer) voorzitter Jan Bouter ontvingen een zilveren erespeld
Lydia Schot, de heer Hildeward Hoenderken (voorzitter van de Raad van Beheer) voorzitter Jan Bouter ontvingen een zilveren erespeld KC Gorinchem e.o.

100-jarige hondenvereniging KC Gorinchem krijgt verzilverde legpenning

22 september 2021 om 17:50 Verenigingen

GORINCHEM De Kynologen Club Gorinchem e.o. bestaat 100 jaar, een feit dat vorige week is gevierd. Helaas was het een receptie met een kleine groep leden vanwege de coronarestricties. Zaterdag 14 mei 2022 wordt echter wél een groot feest voor alle leden en iedereen die de KC een warm hart toedraagt.

De KC Gorinchem is dus opgericht in 1921, destijds vooral voor het houden van lezingen en discussie-avonden over het fokken en tentoonstellen van rashonden. Er was toen nog geen behoefte aan hondentraining.

Eind jaren ‘70 zijn er diverse hondensporten komen overwaaien uit het buitenland en is de KC begonnen met de gehoorzaamheidstrainingen. In 1982 startte de eerste puppycursus.

OPVOEDEN VAN HONDEN De belangrijkste taak van de KC is het opvoeden van honden en heden ten dagen zijn er nog steeds veel mensen die bij de KC trainen op diverse niveaus en disciplines, voor een diploma of om gewoon gezellig bezig te zijn met hun hond.

Er zijn diverse cursussen: puppy- of basiscursus, elementaire gehoorzaamheid gevolgd door andere cursussen tot en met ‘obedience’. Hiernaast zijn er diverse andere hondensporten zoals Agility en Flyball. Alle trainers zijn gecertificeerd kynologisch instructeur.

Ook verzorgt de vereniging lezingen en workshops. Zie voor meer info de website. https://www.kcgorinchem.nl

RECEPTIE Zaterdag 18 september werd zoals gezegd het 100-jarig bestaan gevierd met een feestelijke receptie. De feestvreugde werd nog groter , want van Hildeward Hoenderken, de voorzitter van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, ontving de KC een verzilverde legpenning met daarbij een oorkonde en een prachtig bronzen beeldje voor het 100-jarig bestaan. En twee leden, secretaris Lydia Schot en voorzitter Jan Bouter, ontvingen een zilveren erespeld van de Raad van Beheer voor hun jarenlange bestuursactiviteiten binnen de KC,

En als klap op de vuurpijl werden drie leden van de jubilerende Kynologenclub Gorinchem e.o., Lies Aalberts, Jan Bouter en Klazien Kleppe, zaterdagmiddag verrast met een koninklijke onderscheiding. Zij ontvingen deze uit handen van locoburgemeester Joost van der Geest. Ook ontving de KC een cheque van gemeente Gorinchem voor het 100-jarig bestaan uit handen van de locoburgemeester.

Van Links naar rechts Klazien Kleppe, Jan Bouter , Lies Aalbert en op de achtergrond locoburgemeester Joost van der Geest
advertentie
advertentie