De Haarbrug is maanden afgesloten wegens onderhoud
De Haarbrug is maanden afgesloten wegens onderhoud Hannie Visser-Kieboom

Haarbrug in Gorinchem weken lang dicht voor wegverkeer

25 maart 2024 om 17:18 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Wegens onderhoud is de Haarbrug van dinsdag 2 april tot en met vrijdag 21 juni afgesloten voor al het wegverkeer. De provincie Zuid-Holland voert dan groot onderhoud uit aan de Haarbrug. 

Tijdens de afsluiting van de Haarbrug zijn omleidingsroutes ingesteld voor gemotoriseerd verkeer en fietsers en voetgangers. Van 2 april tot en met 28 april en van 3 juni tot en met  21 juni is het Merwedekanaal afgesloten voor de scheepvaart. Omwonenden van de brug hebben van de provincie Zuid-Holland al een brief over de werkzaamheden aan de Haarbrug gekregen. 

Een tijdelijke brug (ponton) of een pontje tijdens de werkzaamheden aan de Haarbrug bleek niet haalbaar vanwege de hoge kosten. Voor de hulpdiensten is bij de Haarbrug een tijdelijke oeververbinding niet noodzakelijk. Daarom is besloten om geen ponton of pontje in te zetten. 

De provincie Zuid-Holland werkt van 2023 tot en met 2025 samen met de Provincie Utrecht aan het groot onderhoud van de zeven bruggen aan de Merwedekanaal. Groot onderhoud is eens in ongeveer vijftien jaar nodig. Zo zorgen de provincies ervoor dat de bruggen ook in de toekomst veilig en bereikbaar blijven voor weg- en vaarverkeer. Het groot onderhoud aan de bruggen is een grote klus. Hinder voor weggebruikers en scheepvaart is niet te voorkomen. Meer informatie over de Haarbrug, de omleidingsroutes en het groot onderhoud bruggen Merwedekanaal is te vinden op www.zuid-holland.nl

advertentie
advertentie