Grote vertraging bij Merwedebrug Gorinchem (A27) , dringend advies: volg de omleidingsroutes
Grote vertraging bij Merwedebrug Gorinchem (A27) , dringend advies: volg de omleidingsroutes Sander Koning

Grote vertraging bij Merwedebrug Gorinchem (A27), dringend advies: volg de omleidingsroutes

26 juli 2019 om 10:46 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De hitte zorgt voor problemen aan de Merwedebrug in de A27. Rijkswaterstaat koelt de Merwedebrug met water waardoor er maar 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer. Dit veroorzaakt in beide richtingen voor grote vertragingen op de A27. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruikers dringend vanuit Utrecht richting het zuiden de A12, A20 en A16 te volgen. Het verkeer richting Utrecht kan het beste de omrijden via de snelwegen A59, A2 of via de A16, A12 en A20 . Ook adviseert Rijkswaterstaat automobilisten de verkeersinformatie goed te volgen en vanwege de hitte voldoende water mee te nemen.

Waarom koelt Rijkswaterstaat de Merwedebrug?

Door de hoge temperaturen is de brug uitgezet, waardoor het beweegbare deel niet meer goed dicht of open kan. Daarom koelt Rijkswaterstaat sinds donderdag 25 juli de brug met water om verdere problemen te voorkomen. Voor de veiligheid van de wegwerkers is in beide richtingen één rijstrook afgesloten en is een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingesteld.

De Merwedebrug kan voorlopig niet open voor hoge schepen. Overige scheepvaart ondervindt geen hinder. Rijkswaterstaat monitort alle beweegbare bruggen gedurende de hitteperiode en nemen maatregelen wanneer nodig is.

advertentie
advertentie