Afbeelding
Riveer

Openbare Europese aanbesteding elektrische veren van start

27 juli 2020 om 18:34 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Vanaf deze week kunnen bedrijven uit binnen- en buitenland inschrijven voor de levering van een integraal systeem voor elektrisch varen voor Riveer. De gemeente Gorinchem is voornemens om twee elektrische veren inclusief alle toebehoren aan te schaffen. Het doel is om de exploitatiekosten te verlagen en de veerdienst te verduurzamen.

De opdracht voor deze Europese aanbesteding bestaat uit de bouw van de veerponten, laadinfra vanaf de wal naar de veerpont en aanpassing van de afmeervoorziening. Gorinchem wil een levering afnemen onder een optimale beschikbaarheid, kwaliteit en continuïteit tegen een marktconforme prijs-/kwaliteitsverhouding. Bedrijven kunnen tot uiterlijk 12 oktober 2020 inschrijven op basis van een vast, vooraf opgesteld ontwerp, of op basis van een eigen alternatief ontwerp. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomst is eind november 2020, waarna de veerponten in februari 2022 in de vaart worden genomen.

Gorinchem is een stad met 36.000 inwoners. Rond de gezellige drukke binnenstad ligt het groene en waterrijke buitengebied van Gorinchem. Dit gebied wordt ontsloten door de veerverbindingen van Riveer, de veerdienst van de gemeente Gorinchem. Vanuit Gorinchem varen veerboten naar Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld. In de zomer wordt er ook gevaren tussen de verschillende onderdelen van de Vestingdriehoek met naast Gorinchem en Woudrichem ook Slot Loevestein en Fort Vuren. Voor Zaltbommel exploiteert Riveer veerverbindingen tussen Brakel-Herwijnen en Aalst-Veen. De vloot van Riveer bestaat uit twee autoveren, drie voetveren, een veertaxi en een watertaxi. De veertaxi wordt bovendien ook ingezet voor blusactiviteiten en calamiteitenbestrijding.


advertentie
advertentie