Afbeelding
GP-foto

Rijkswaterstaat koelt in Zuid-Holland 4 bruggen preventief

7 augustus 2020 om 09:54 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Vanaf donderdagmiddag 6 augustus worden 4 stalen bruggen in Zuid-Holland preventief gekoeld met water. Het gaat om de Merwedebrug Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord, en de Stadsbrug Dordrecht. Door te koelen beperken we het uitzetten van de stalen brugonderdelen vanwege de hoge temperaturen.

Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelen we bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen. Hiervoor brengen we met pompen en slangen water op de bruggen. Op deze manier wil Rijkswaterstaat hinder voor de (vaar)weggebruiker en schade aan de bruggen voorkomen.

GEEN AANVULLENDE VERKEERSMAATREGELEN Er gelden geen aanvullende verkeersmaatregelen voor weggebruikers. Wel moet het verkeer rekening houden met water op het wegdek. Via tekstkarren wordt het wegverkeer hierover geïnformeerd. Het vaarwegverkeer kan gewoon doorgang vinden. 

Voor de fietsers op de Merwedebrug Gorinchem dekken ze de waterslangen op het fietspad af met overrijdbare planken. Er wordt met borden gewaarschuwd. Op de andere bruggen liggen de slangen buiten het bereik van het verkeer.

Ze monitoren alle bruggen gedurende de hitteperiode. Als het nodig is neemt Rijkswaterstaat aanvullende maatregelen.

advertentie
advertentie