Ook De Waal autogroep zette zijn handtekening onder de intentieovereenkomst van Samen Bereikbaar
Ook De Waal autogroep zette zijn handtekening onder de intentieovereenkomst van Samen Bereikbaar Samen Bereikbaar

Vliegende start voor Samen Bereikbaar in Gorinchem

25 januari 2021 om 16:08 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Het Da Vinci College Gorinchem, Van Mill Autogroep, De Waal Autogroep, ondernemersvereniging IKG en gemeente Gorinchem hebben een intentieverklaring ondertekend om tien procent van de medewerkers met slimme reisalternatieven én het stimuleren van thuiswerken uit de spits te halen. 

Niet alleen nu, tijdens de coronaperiode, maar ook in de toekomst. Daarmee blijft de bereikbaarheid van stad en regio op peil. Het werkgeversplatform Samen Bereikbaar hield met de IKG een digitale ontbijtbijeenkomst als start van het platform in Gorinchem. Wethouder Joost van der Geest: “Wij ondersteunen Samen Bereikbaar van harte en ik roep ook andere werkgevers op om zich aan te sluiten. Het is momenteel een vreselijke tijd, maar als we één ding hebben geleerd, dan is het toch wel dat niet iedereen tussen acht en negen de weg op hoeft naar het werk.” Ook Edward van de Meijden, voorzitter van de ondernemersvereniging IKG sluit zich daarbij aan: “Zeker als de A27 op de schop gaat en met de nu nog relatieve drukte op de A15 hebben we voor post-corona alle alternatieven keihard nodig.”

FIETSAFSTAND Samen Bereikbaar is een werkgeversplatform geïnitieerd door de Drechtsteden en De Verkeersonderneming. Bedrijven kunnen zich kosteloos aansluiten bij het platform. Samen Bereikbaar ondersteunt werkgevers met allerlei mobiliteitsoplossingen. Bijvoorbeeld door middel van een mobiliteitsscan of een medewerkers onderzoek om inzicht te krijgen waar medewerkers vandaan komen, hoe ze normaliter naar het werk reizen en de bereidheid om anders te reizen. Vervolgens kijken ze samen met de werkgever naar de mogelijkheden. Gemiddeld woont meer dan vijftig procent van de medewerkers die met de auto komt op fietsafstand van het werk. Daar zit dus nog een behoorlijk potentieel. Ze kunnen ook het thuiswerken verder ondersteunen met onder andere de thuiswerkplekscan en de motivatieworkshop. Anna Schouten, projectleider van Samen Bereikbaar: “We weten dat het helpt als mensen eerst iets kunnen proberen. Daarom hebben we initiatieven als e-bikeprobeerpools die kosteloos een paar maanden bij het bedrijf kunnen worden neergezet. Uitproberen is veranderen.”


A15 BEREIKBAAR Dat Samen Bereikbaar aan de slag gaat in Gorinchem is niet toevallig. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland en Drechtsteden hebben een pakket Korte Termijn Maatregelen voor de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem opgezet. In dit pakket maatregelen zitten allerlei tools en aanpakken om de drukte op de A15 te verminderen. Deze maatregelen worden uitgevoerd door De Verkeersonderneming en Samen Bereikbaar.

advertentie
advertentie