Het ongeval op de A15 leidde ook tot een verkeerschaos in de binnenstad
Het ongeval op de A15 leidde ook tot een verkeerschaos in de binnenstad ZHZ Actueel

Wientjes is bezorgd over verkeerschaos na ernstig verkeersongeval op A15

24 september 2021 om 08:15 Verkeer en vervoer

GORINCHEM De urenlange afsluiting van de A15 door een verkeersongeval op de A15 met twee vrachtwagens leidde woensdag tot heel veel extra verkeer door de stad, zo liet VVD raadslid Jaap Wientjes weten tijdens de raadsvergadering. Wat heeft de gemeente gedaan omdat te voorkomen, zo wilde hij weten van wethouder Joost van der Geest.

,,Er ontstonden lange files en Rijkswaterstaat stelde al snel een omleiding in, daarbij heeft ze ook Gorinchem als stad meegenomen in de omleiding. dat leidde tot een stroom aan vrachtwagens, sommige zelfs met gevaarlijke stoffen. Zelf telde ik tussen de Concordiabrug en de Ford Garage maar liefst 85 vrachtwagens. Ook in de avond was er veel verkeer, vanwege de reparatie van de snelweg”, zo hield Wientjes de wethouder voor. Hij sprak van gevaarlijke situaties die hij in de toekomst graag wil vermijden. Omdat burgemeester Reinie Melissant op vakantie is, nam wethouder Joost van der Geest haar waar ten tijde van het ongeval op woensdagmorgen. Hij spreekt van een incident en was blij met de omleiding die Rijkswaterstaat al snel ingestelde. ,,Maar we kunnen nooit vermijden dat het verkeer dat advies negeert”, zo liet Van der Geest weten. .

VERBREDING Op de vraag van Wientjes of de gemeente woensdagmorgen zelf nog extra maatregelen heeft genomen om een verkeersinfarct in de stad te voorkomen, liet Van der Geest wetten dat geen extra maatregelen zijn genomen. Dit tot verbazing van Wientjes, omdat de verantwoording van de wegen binnen de bebouwde kom bij de gemeente ligt. Van der Geest vertelde in zijn uitleg dat hij al langer met Rijkswaterstaat en andere stakeholders in gesprek is over de verkeersstromen bij de aanpak van de verbreding van de A27 om te voorkomen dat straks het onderliggend wegennet wordt gebruikt. 

Deel dit artikel via:
advertentie