Trotse worstmaker Jasper de Leeuw en slagers Jenneke Visser en Eric-Jan Kruijs poseren in de worstmakerij met de beker en de lekkerste grillworst van Gorinchem en omstreken
Trotse worstmaker Jasper de Leeuw en slagers Jenneke Visser en Eric-Jan Kruijs poseren in de worstmakerij met de beker en de lekkerste grillworst van Gorinchem en omstreken Bartens

Barten’s Slagerij heeft de lekkerste grillworst van Gorinchem en omstreken

7 juni 2020 om 12:19 Winkels

GORINCHEM De Nationale Grillworsttest wordt jaarlijks georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Het is een landelijke wedstrijd waaraan slagers en worstmakers uit het hele land meedoen. Een 4-koppige vakjury, bestaande uit diverse meesterslagers en –worstmakers, beoordeelt alle inzendingen op de smaak en vele kwaliteitspunten. De inzending van Barten’s Slagerij belandde in de finale. En daarmee is deze grillworst ook gelijk de lekkerste van Gorinchem en omstreken, omdat geen andere slager uit de regio een finaleplaats behaalde. Feest dus in de slagerij!

,,Als vakidioten zijn we dol op dit soort wedstrijden. Dan kun je je meten met je vakbroeders uit het hele land", aldus chef slager Eric-Jan Kruijs, van Barten in winkelcentrum Hoog Dalem. ,,Onze slagerij is uniek in Nederland, want we hebben als enige slager de hele keten in eigen beheer. Dat begint al op onze eigen boerderij in Meerkerk, waar we zelf de koeien afmesten. Maar ook het veevervoer, de slachterij en de worstmakerij zijn allemaal in eigen beheer."

,,Onze meester worstmakers vallen vaker in de prijzen. Zo zijn we al meerder keren nationaal kampioen geworden met de rookworst en ook bij het Nationaal kampioenschap spareribs waren we meerdere malen finalist. En nu weer prijs met onze lekkere grillworst, die een van de paradepaardjes van de worstmakerij is. We hebben ze in diverse varianten, onder andere naturel en met kaas. Kom ‘m maar eens proeven", zegt Eric-Jan.

Barten’s Slagerij is gevestigd op het Winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem.

www.bartens-slagerijen.nl

advertentie
advertentie