Afbeelding
Mirjam de Swart

Woningen Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat in Gorinchem gaan stapsgewijs 'plat'

27 februari 2020 om 15:17 Wonen

GORINCHEM Sloopaannemer Oranje BV is druk bezig met de sloop van de woningen aan de aan de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat in Gorinchem. Op 7 februari heeft Poort6 de ontheffing van de Omgevingsdienst ontvangen voor het slopen van deze woningen. Poort6 verwacht dat de sloopwerkzaamheden half juni klaar zijn. Vanwege de aanwezigheid van beschermde diersoorten mocht Poort6 niet starten voordat de Omgevingsdienst hiervoor toestemming had gegeven.

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding van een ecoloog. Oranje BV gaat de woningen in de maanden februari tot en met mei stapsgewijs slopen. Zij proberen daarbij zoveel mogelijk materialen te scheiden zodat deze hergebruikt kunnen worden. Poort6 gaat er vanuit dat de sloop halverwege juni helemaal afgerond is. Daarna wordt het terrein ingezaaid met gras.

Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: ,,We zijn blij dat de sloop nu echt kan starten. Vooral voor de buurt zelf, de omwonenden. We bedanken hen echt voor hun begrip en geduld, want die is aardig op de proef gesteld. Ons uitgangspunt is om hier sociale huurwoningen te bouwen in verschillende prijsklassen. In het nieuwbouwplan houden we nadrukkelijk rekening met de nieuwe woonvisie die eind vorig jaar door de gemeente is vastgesteld. In het voorjaar kunnen we meer vertellen over de nieuwbouwplannen voor deze locatie en worden ook de omwonenden en de gemeenteraad hierover verder geïnformeerd."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie