Afbeelding
Egbert Egberts

SP Gorinchem start petitie: schrap de huurverhoging

27 april 2020 om 15:27 Wonen

GORINCHEM 27 april viert Nederland geen Koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft, stelt SP Gorinchem. Overal in het land komen mensen vandaag in actie tegen de voorgestelde huurverhoging. Ook in Gorinchem wil de SP samen met huurders, woningzoekenden en bezorgde inwoners de politiek, Poort6 en huurbazen oproepen deze verhoging te stoppen.

,,Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog", aldus SP Gorinchem.

Juist in deze crisistijd raakt een hogere huur veel gezinnen en gemeenschappen keihard, meent SP Gorinchem. ,,Daarom starten wij op Woningsdag deze petitie. Wij vragen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken en de petitie te tekenen. Want het kan pas echt Woningsdag zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft."

Meer informatie over de petitie via gorinchem.sp.nl. De petitie kan hier ondertekend worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie