Burgstraat 43
Ruim pand waarbij de gevel in originele staat hersteld is. Bij restauratie kwam fraaie gevelreclame van voormalige wijnhandel achter het stuc vandaan. Verder is er geprobeerd met authentieke materialen en indeling de sfeer van het pand in ere te herstellen.
Burgstraat 43 Ruim pand waarbij de gevel in originele staat hersteld is. Bij restauratie kwam fraaie gevelreclame van voormalige wijnhandel achter het stuc vandaan. Verder is er geprobeerd met authentieke materialen en indeling de sfeer van het pand in ere te herstellen. Patricia de Vries
Met video

Stadsherstel Publieksprijs: stem mee op je favoriete pand

18 oktober 2021 om 10:42 Wonen

GORINCHEM Ook dit jaar zijn er in Gorinchem vijf nominaties voor de Stadsherstel Publieksprijs van panden waarvan het stadsherstel in 2020 is opgeleverd. De meeste inwoners van Gorinchem stemden voorgaande jaren tijdens de Open Havendag. Maar omdat deze dit jaar niet door kon gaan, roept Stichting Stadsherstel Gorinchem het Gorinchemse publiek op hun stem digitaal uit te brengen. 

Stemmen is eenvoudig: scan de QR-code, bekijk de nominaties met meer informatie en geef punten aan uw favoriete pand(en). Of klink op deze link.

Onder alle stemmers van deze Stadsherstel Publieksprijs wordt de Gorcumse Bliekenbon verloot t.w.v. € 30. Deze is te besteden bij meer dan 110 winkels, horecazaken, musea en andere bedrijven in Gorinchem.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op de Stichting Stadsherstel Gorinchem-bijeenkomst op 30 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur in de Lutherse Schuilkerk (Langendijk 72 in Gorinchem).


Afbeelding
Langendijk 1
De gevel van staal en trespa teruggebracht naar een vriendelijker straatbeeld. Ook de fraaie glaspartij aan de bovenzijde van de begane grond is weer in zijn glorie ontsloten. De opslag die boven de detailhandel zat is omgezet naar appartementen, deels goed voor meer leefbaarheid in de binnenstad aan de andere kant de kanttekening dat er erg veel appartementen worden gerealiseerd in diezelfde drukke binnenstad.
Langendijk 28
De gevel van het pand is weer in contrasterende kleurstellingen sprekend gemaakt. Intern is er een mooi atelier / juwelierszaak gerealiseerd met veel oog voor detail en mooi gebruik van de ruimte die het pand kent.
Langendijk 27
Het terugbrengen van een fraaie pui in de winkelstraat Langendijk. Van trespa platen en aluminium gevel naar een gevel met meer gevoel voor de sfeer van de Langendijk. Particulier opgepakt en daarmee lovenswaardig.
Molenstraat 32
Oude waterschapskantoor, lange tijd nog in gebruik als kantoor. Fraai beeldbepalend pand dat met deze verbouwing niet tot appartementen is opgeknipt maar twee fraaie statige woonhuizen heeft opgeleverd.
advertentie
advertentie