De huidige garage wordt naar verwachting in 2025 gesloopt
De huidige garage wordt naar verwachting in 2025 gesloopt Hannie Visser-Kieboom

Garage in de Gildenwijk in Gorinchem maakt plaats voor appartementencomplex

28 september 2023 om 09:23 Wonen

GORINCHEM De garage Diko met twee bedrijfswoningen op Gildenweg 64-68 maakt plaats voor een appartementencomplex met 33 woningen. Woensdagavond was in het Van der Valk hotel aan de Hogendorpweg een inloopavond om de plannen te bekijken. 

Het project in de Gildenwijk wordt ontwikkeld door De Bunte Vastgoed uit Ede. Voor het plan is een bestemmignsplan wijziging nodig van bedrijven naar de bestemming wonen. Op de locatie worden 33 koopappartementen gebouwd; variërend van 60 tot 90 m2. Op de begane grond komen drie kleinere studio’s. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. De appartementen staat tegenover winkelcentrum Kwakernaat. 

Als de bestemmingsplanwijziging volgens planning verloopt wordt de huidige garage in 2025 gesloopt. Oplevering van de appartementen is voorzien in 2027. Tijdens de inloopavond werd uitleg gegeven over het bouwplan. Parkeren is gepland op eigen terrein en deels onder het appartementencomplex. De ontsluiting is via de Vleeshouwerstraat. Het plan ligt thans ter inzage op het stadhuis. 

Het appartementencomplex telt vier bouwlagen
Luchtfoto van het gebied rondom de garage
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie