Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6, beklonk de koop van 32 appartementen van Heijmans Vastgoed samen met Stef Jaske, directeur bij Heijmans Vastgoed.
Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6, beklonk de koop van 32 appartementen van Heijmans Vastgoed samen met Stef Jaske, directeur bij Heijmans Vastgoed. Poort6

32 extra sociale huurwoningen voor Poort6 in Hoog Dalem

30 november 2023 om 17:28 Wonen

GORINCHEM Woningcorporatie Poort6 tekende donderdag 30 november de overeenkomst voor de koop van 32 appartementen van Heijmans Vastgoed. Deze appartementen van 70 m² worden volgend jaar in de wijk Hoog Dalem gebouwd. Poort6 gaat ze naar verwachting in het najaar van 2025 verhuren. 

Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: ,,We willen graag dat onze huurders overal in Gorinchem kunnen wonen. In Hoog Dalem zijn nu nog relatief weinig sociale huurwoningen. We zijn daarom blij dat we met deze koop meer sociale huurwoningen in deze wijk kunnen toevoegen.” 

DUURZAAM EN AARDGASVRIJ

De bouw van de woningen start waarschijnlijk in september 2024. ,,Ze voldoen natuurlijk aan de eisen en wensen van deze tijd. Zo zorgt BAM Energy Systems B.V. dat elk appartement zonnepanelen en een warmtepomp krijgt. De warmtepomp verwarmt niet alleen, maar koelt ook. Hierdoor kun je hier ook in de zomer comfortabel wonen”, vertelt Marije Buursink.

EEN GROENE BUURT

De woningen liggen straks in een buurt met veel groen en water, met allerlei originele voorzieningen zoals een klauterpark. ,,Een fijne plek om te wonen dus. Niet alleen voor onze toekomstige huurders, maar ook voor de toekomstige bewoners van de verschillende koopwoningen die Heijmans hier samen met AM Wonen gaat bouwen.”

SAMEN WERKEN AAN STERKE WIJKEN

Poort6 ondertekende een paar jaar geleden al een intentieovereenkomst met Heijmans Vastgoed. Hierin spraken de partijen af om samen te onderzoeken hoe zij kunnen zorgen voor meer spreiding van sociale huurwoningen. Het eerste project dat daaruit voortkomt is deze aankoop in Hoog Dalem. Marije Buursink: ,,We hopen dat dit het begin is van nog meer sociaal woningaanbod ook in deze wijk”.

HULP VAN DE GEMEENTE

Ook de gemeente Gorinchem ziet de meerwaarde van meer sociale huurwoningen in Hoog Dalem en zorgde er mede voor dat de commerciële grondprijs werd losgelaten. De gemeente vroeg bovendien samen met Poort6 de subsidie Start Bouw Impuls (SBI) ter waarde van €400.000,- aan. Op 21 november is deze toegewezen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie