Muziektherapeut Jelle de Boon
Muziektherapeut Jelle de Boon Aangeleverd

Ervaar de kracht van muziektherapie bij Muziekimpact in Gorinchem

13 april 2024 om 10:40 Zakelijk

GORINCHEM Muziektherapeut Jelle de Boon had als kind al een passie voor zingen en muziek. Op zijn negende ging hij op zangles, ontwikkelde zich als zanger en stond al op betrekkelijk jonge leeftijd op het podium. Het was dan ook geen verrassing dat hij ervoor koos om na de HAVO naar de Nederlandse Popacademie in Utrecht te gaan. Al twijfelde hij nog wel even of hij niet psychologie moest gaan studeren, omdat dat hem ook enorm fascineerde.

Tijdens zijn studie aan de Nederlandse Popacademie belandde Jelle min of meer toevallig in het Belgische televisieprogramma ‘The Band’. Toen hij deze talentenjacht won, kwam zijn droom uit en toerde hij als artiest een jaar lang door België. In die periode leerde hij ook dat het echte artiestenleven toch niet bij hem paste. Hij keerde terug naar Gorinchem en maakte zijn studie af. Met zijn diploma kon hij direct aan de slag als docent bij Muziekschool Gorinchem, Sleeuwijk, Woudrichem en Werkendam.

MUZIEKTHERAPEUT

,,Ieder mens heeft een eigen verhaal. Tijdens de zang- en muzieklessen die ik gaf kwam dit sterk naar voren. Dat triggerde mij om hier meer mee te willen doen. Ik verdiepte me in de opleidingen die aansloten bij mijn interesses en kwam uit bij de studie muziektherapie aan de Hogeschool Utrecht. Na 4 jaar studeren ben ik in 2023 Cum Laude afgestudeerd,” vertelt Jelle trots.

OPRICHTIING

,,Omdat we een duidelijke scheiding wilden tussen de reguliere muzieklessen en de therapiesessies, is Muziekimpact opgericht,” vertelt Jelle. ,,Bij Muziekimpact wordt de muziek ingezet bij het oplossen van problemen en hulpvragen. Dat kan in de vorm van muziek- of zangtherapie. Muziek biedt een vertrouwde ingang om te werken aan problemen. Het is een geweldige en laagdrempelige manier om te communiceren, gevoelens te uiten en jezelf te ontdekken.”

WERKWIJZE

Hoe gaat het in zijn werk? Heb jij een hulpvraag, dan kun je contact leggen met muziekimpact om een intakegesprek in te plannen. ,,Tijdens dit intakegesprek maken we kennis en bespreken we de behoeften en wensen van de cliënt. In onderling overleg vormen we een eerste basis van het behandelplan. Een intakegesprek is vrijblijvend. Het is dus ook mogelijk om vervolgens van de behandeling af te zien”.  Wil je starten met de muziektherapie, dan wordt wekelijks een sessie van 45 minuten gepland. De duur van de behandeling hangt af van het proces. Tussentijds wordt de behandeling geëvalueerd en kan eventueel worden bijgesteld. Als de gestelde doelen zijn behaald wordt de muziektherapie afgerond.

Inmiddels heeft Jelle met deze therapievorm al vele cliënten kunnen helpen die vastliepen op school, werk of in het dagelijks leven. Zoals jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar die te kampen hadden met onzekerheid of een verkeerd zelfbeeld, wat tot allerlei soorten problemen leidde. Maar ook kinderen met gedragsstoornissen, ADHD, autisme of concentratieproblemen en volwassenen met burn-out klachten komen naar Muziekimpact. “Als ik ze dan zie groeien na elke sessie, dan word ik daar erg blij van.”

GEEN WACHTLIJSTEN

Deze sessies van Muziekimpact vinden plaats op dezelfde locaties waar de Muziekschool haar lessen geeft in Gorinchem, Sleeuwijk, Woudrichem en Werkendam, zodat je altijd dichtbij terecht kunt. Muziekimpact heeft geen wachtlijsten en kan snel met je aan de slag.

Meer info op www.muziekimpact.nl  of bel naar 06 144 00 575

advertentie
advertentie