Afbeelding
Fotografie Studio Ziezo

Joyn the free: uniek uitzendbureau voor jongeren

14 november 2019 om 09:59 Zakelijk

GORINCHEM Op 12 november lanceerde Joyn the Free het nieuwe bijbaan-concept voor jongeren, het funflex werken. Daarbij staat centraal: discover by doing. Het idee: ga al jong in diverse baantjes (werk)ervaringen opdoen in een inspirerend social environment. Zo leer je jezelf pas écht goed kennen. En kun je sterker je eigen keuzes maken, óók voor de toekomst.

Dit is belangrijk, licht Milano van der Gaag (22), een van de drie oprichters van Joyn the Free, toe. ,,Ongeveer een op de drie jongeren tot 25 jaar valt uit door een burn-out. Dat is gigantisch! Eén oorzaak is het gevoel te moeten presteren, maar tegelijkertijd jezelf niet goed te kennen. Als je niet vanuit een diepe innerlijke drive handelt, gaat dat niet goed."

Maartje de Boer (47), eveneens co-founder, vult aan: ,,We beschouwen werken nadrukkelijk als experience en bevorderen daarnaast onderling contact door een community te bouwen waarin mensen elkaar ook in hun vrije tijd opzoeken. Dat is niet alleen leuk, maar geeft ook empowerment. Ook hiermee dragen we bij aan versterking van het innerlijk kompas."

Het job-hoppen via Joyn the Free heet funflexen en is een heel nieuwe manier van flexibel werken. Waar andere partijen bemiddelen tussen opdrachtgevers en (jonge) zzp'ers of pay-roll- en uitzendkrachten, werkt Joyn the Free met de uniek toegepaste IB47-constructie. De opdrachtgever betaalt een bruto uurtarief zonder verborgen kosten, vaak lager dan de kosten bij een contract of voor zzp. Degene die werkt, de funflexer, houdt zelf een bedrag apart voor de jaarlijkse inkomstenbelasting.

Juist voor scholieren, studenten en anderen die in bijbaantjes werken, is deze vorm van werken heel interessant. Zij houden in de meeste gevallen méér inkomsten over dan bij een regulier baantje of als zzp'er. Bovendien is er geen administratie nodig, dat wordt via Joyn the Free gedaan. Nieuwe werkers krijgen een basistraining voor werkhouding en vaardigheden.

Zo vormt het funflexen voor jongeren een uitstekende stimulans om verschillende jobs uit te proberen. Voor de drie ondernemers die dit concept vanuit Gorinchem in Nederland introduceren, belangrijk. Tijs Mureau (20) zegt daarover: ,,Wij zijn door ons werk met Joyn Horeca uitzendbureau, dat nu opgaat in Joyn the Free, gespecialiseerd in de horeca, maar worden nu ook in andere branches actief. Zo kunnen onze funflexers ervaring opdoen met divers werk, bij verschillende soorten opdrachtgevers en in wisselende teams."

Via groepsapps en live-events stimuleren de ondernemers onderling contact tussen de funflexers, waarbij al in enkele maanden een dynamische community is ontstaan. In Gorinchem is de poule van jongeren in korte tijd meer dan verdubbeld. Opdrachtgevers die flexkrachten nodig hebben, regelen dat via Joyn the Free daardoor snel en goed. Discover by doing: zo gek nog niet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie