Veilig winkelen in Gorcum, koop lokaal Met Anika
Veilig winkelen in Gorcum, koop lokaal Met Anika Mooi Gorinchem
advertorial

#KooplokaalGorcum helpt ondernemers en bezoekers

21 april 2020 om 08:51 Zakelijk

GORINCHEM Door de coronacrisis gingen er meer winkels dicht. Maar sinds kort openen de winkels weer. Zo ook in Gorinchem. Stadsgids en ondernemer Anika van der Kevie legt uit waarom het belangrijk is om te blijven winkelen.

Anika van der Kevie is een geboren verhalenverteller. Nu ze geen stadswandelingen meer kan doen, heeft ze het initiatief genomen om op de Facebookpagina van MooiGorinchem een blog te schrijven. Elke donderdag post zij een stukje over een leuke route in de stad en over een ondernemer. ,,Het voorjaar breekt aan en dan willen mensen er graag op uit. Op deze manier wil ik deze mensen vertellen over onze stad."

Het bedrijf van Anika, MetAnika connects people & business, staat er om bekend om mee te denken met ondernemers over hoe ze het beste connecties kunnen maken en hoe ze hun doelgroep kunnen bereiken. Samen met ondernemers werkt zij aan creatieve ideeën en passende oplossingen.

KOOPLOKAAL GORCUM Overal ontstaan initiatieven om zo goed mogelijk met deze crisis om te gaan, ook in Gorinchem. Op de website van MooiGorinchem vind je het kooplokaal. Op deze pagina staan initiatieven van lokale ondernemers en andere partijen. Zo kun je online sporten met Curves, bezorgt Snoek&Snoek en kun je privé shoppen bij Bronkhorst. "Iedereen die in de stad komt, heeft wel eens een praatje gemaakt met een ondernemer. Het is daarom belangrijk dat we samen er voor zorgen dat deze ondernemers er ook nog zijn wanneer deze crisis voorbij is. Het kooplokaal helpt daar bij", aldus Anika.

Op #kooplokaalgorcum kunnen ondernemers elke dag hun initiatieven kwijt zodat de bezoeker op de hoogte is van alles wat er gebeurt in de stad. Anika geeft nog een tip mee voor de ondernemers: ,,Kijk of je samen kunt werken met andere ondernemers om tot een initiatief te komen. Door samen te werken, komt iedereen makkelijker door deze tijd."

BLIJF WINKELEN Anika roept de bewoners van Gorinchem op om te blijven winkelen. ,,Je kan nog steeds goed winkelen in de binnenstad. De ondernemers houden zich namelijk heel goed aan de maatregelen van het RIVM. Als je door de stad loopt, zie je ze overal voor de geopende winkels staan: 'hou 1,5 meter afstand'. Kleinere winkels hebben een bordje waarop staat dat er maximaal drie personen naar binnen mogen. ,,Winkeliers maken extra schoon en er worden handschoenen gebruikt. Bij sommige winkels kun je zelfs je handen wassen." Doordat de ondernemers zich houden aan de maatregelen kun je net als voor de crisis, gewoon lekker winkelen.

Er gaan steeds meer winkels open in Gorinchem. Door te blijven winkelen, sluiten beetje bij beetje meer winkels zich hier bij aan. Hiermee ondersteun je niet alleen de ondernemers, maar ook de stad zelf. Zo houden we samen Gorinchem, onze stad, in leven.

advertentie
advertentie