Gerald Zwijnenburg (25) is de trotse eigenaar van de nieuwe herenmodezaak Be the Man.
Gerald Zwijnenburg (25) is de trotse eigenaar van de nieuwe herenmodezaak Be the Man. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Be the Man; nieuwe herenmodezaak

3 september 2020 om 09:37 Zakelijk

GORINCHEM In de Gorinchemse Gasthuisstraat opent dinsdag 1 september een nieuwe herenmodezaak. Gerald Zwijnenburg (25) is de trotse eigenaar van de winkel. ,,Mannen zijn welkom voor kleding en advies, maar ook gewoon voor een drankje en een praatje.”

De geboren en getogen Giessenburger is geen onbekende in het vak. ,,Ik heb zes jaar met veel plezier in een herenmodezaak in Sliedrecht gewerkt. Daar heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Die winkel ging echter verhuizen en reorganiseren. Op dat moment kwam mijn schoonvader Albert Blokland met het idee om samen een zaak te gaan beginnen. We gingen op zoek naar een locatie. Het werken in een dorp vond ik erg stil, dus dat viel af. Van de steden in de buurt sprak Gorinchem me het meeste aan. Ons oog viel op dit pand, waar alles precies was zoals we voor ogen hadden. Een krappe maand terug kregen we de sleutel. Samen met familie en vrienden en wat professionals, hebben we hard gewerkt. Ook mijn vriendin was hier bijna dag en nacht actief om te klussen en kleding te prijzen. Binnen drie weken was de winkel af. Het is prachtig geworden en ik ben heel trots en dankbaar dat we dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen.”

VOOR ALLE LEEFTIJDEN Be The Man biedt kleding voor mannen van alle leeftijden. Gerald: ,,Antony Morato. Malelions en Dstrezzed zijn echt hippe merken voor de jeugd. De vaders komen in Drykorn netjes en modern voor de dag. Opa kan ook mee, want Fynch-Hatton is perfect voor de meer klassieke stijl. Merken tot 5XL kunnen met de tablet besteld worden. Gardeur biedt voor ieder wat wils op het gebied van spijker- en katoenen broeken. Daaronder zit een onderbroek van Muchachomalo natuurlijk perfect. De outfit kan worden afgemaakt met een leuke armband van Steel & Barnett.”

Ook voor maat- en trouwkostuums kan men bij Gerald terecht. ,,Het merk Formens maakt op hoge kwaliteit trouwpakken, jassen en kostuums op maat. Daarbij kunnen de stof, knopen, zakken, binnenvoering, kraagvilt en teksten in de kraag zelf bepaald worden. Deze zijn beschikbaar van kindermaten tot 5XL, dus ook bruidsjonkers kunnen hier slagen, ook in dezelfde stijl als de bruidegom. Het kostuum kan afgemaakt worden met een op maat gemaakt overhemd van Klemon en een shirt van RJ Bodywear.”

SPRONG IN HET DIEPE Om in deze tijd een zaak te beginnen, noemt de jonge ondernemer een sprong in het diepe, maar het biedt hem ook kansen. ,,Panden staan leeg en kledingmerken zoeken nieuwe samenwerkingen. Daardoor kan ik makkelijker aan de slag. Het eerste jaar wordt vooral een zoektocht naar de doelgroep. Wie komen er in de zaak en wie blijven er hangen? Te groot mag het niet worden, ik wil wel graag dat knusse en gezellige gevoel behouden. Ik wil samen met mijn klanten naar leuke kleding kijken, maar ook gewoon gezellig een praatje maken.”

Be The Man opent dinsdag 1 september om 9.30 uur aan Gasthuisstraat 56 in Gorinchem. De eerste honderd klanten krijgen een leuk cadeautje. Meer informatie op de Facebook- en Instagrampagina en via 0183 785820. Webshop betheman.nl is over twee weken online.

advertentie
advertentie