In Stijl Interieurontwerp & Stylinginfo@instijlinterieurstyling.nl
In Stijl Interieurontwerp & Stylinginfo@instijlinterieurstyling.nl In Stijl Interieurontwerp & Styling
De Interieurspecialist

Wel of geen kleur in jouw interieur?

22 september 2020 om 14:57 Zakelijk

GORINCHEM ,,Inrichten is meer dan alleen het meubilair in een ruimte plaatsen. Het gaat om het creëren van eenheid en harmonie.” Dat is het motto van In Stijl Interieurontwerp & Styling. De komende maanden neemt Marieke Vroegh ons mee in de wereld van interieurontwerp en styling, zowel particulier als zakelijk.

Wil je graag een andere kleur op een muur om een andere sfeer in huis te creëren? Het kiezen van een kleur is best lastig. Vaak heb je wel een idee welke richting je op wilt: een tintje donkerder of juist een wat lichtere kleur. Maar welke kleur is dat dan? Een kleur is heel persoonlijk en elke kleur roept een ander gevoel op. Sommige kleuren geven rust en warmte, andere kleuren maken je vrolijk of geven een lekker fris gevoel.

Kijk bij het kiezen van de kleur altijd goed naar welk gevoel je in een ruimte wilt creëren. Zo wil je in de woonkamer misschien een opgewekte sfeer en kies je dus voor een uitgesproken kleur, terwijl je in de slaapkamer meer rust wilt en voor een zachtere of natuurlijke kleur kiest.

Naast het gevoel dat je creëert met een kleur wil je natuurlijk ook dat de kleur matcht bij de rest van het interieur. Dat is best een lastige opgave, zeker als je geen uitgesproken stijl hebt. Gelukkig zijn er apps en online tools die daarbij helpen. Zo kun je met een foto van jouw woonkamer uitgebreid experimenteren met verschillende kleuren op de muur. Je krijgt dan een idee welke kleur goed past in jouw interieur. Natuurlijk zijn er ook kleurtesters te verkrijgen bij de bouwmarkten. Zo test je een kleur op jouw muur zonder meteen een grote pot verf te moeten kopen. Hartstikke handig!

Welke kleuren gaan we veel zien in 2021?

Bij de kleurtrends van 2021 is er echt voor ieder wat wils. We zien natuurlijke kleuren, pasteltinten en krachtige, felle kleuren. Kleuren die voor warmte en rust zorgen, maar ook kleuren die juist erg speels en vrolijk zijn. Wat veel terugkomt zijn verassende combinaties. Denk bijvoorbeeld aan zachte en koele pasteltinten, gecombineerd met een warme terracottakleur.

Groen is nog steeds geliefd. Niet alleen door planten en bloemen in huis, maar ook in de rest van het interieur. Geelgroene tinten, zoals mosgroen en olijfgroen in aardetinten, geven jouw interieur een natuurlijk en tegelijkertijd stoer gevoel.

Dus hup, aan de gang! En kom je er toch niet helemaal uit? Dan adviseer ik je graag de goede kant op. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een kleuradvies? Neem dan gerust eens contact op via info@instijlinterieurstyling.nl.

advertentie
advertentie