René Muilwijk in zijn winkel.
René Muilwijk in zijn winkel. Eline Lohman
Advertorial

René Muilwijk Modelbouw bestaat 25 jaar

6 oktober 2020 om 12:32 Zakelijk

GORINCHEM René Muilwijk Modelbouw is het adres voor modelbouw- en modelspoorartikelen. De winkel, die aan de Langendijk in Gorinchem zit, bestaat 25 jaar.

door Eline Lohman

René Muilwijk Modelbouw bestond in maart van dit jaar 25 jaar, maar door privéomstandigheden vond er toen geen groot feest plaats. Doordat er nog altijd corona is, is er nog steeds geen feest, maar eigenaar René Muilwijk wil wel stilstaan bij het 25-jarig bestaan, vertelt hij vanuit zijn kantoortje met uitzicht op de Lingehaven.

,,Ik heb ooit in een speelgoedwinkel gewerkt, tot er gereorganiseerd werd en ik wegmoest. Toen had ik de mogelijkheid om voor mezelf te beginnen en die kans besloot ik te pakken. Ik begon aan de Molenstraat een in modelbouw- en modelspoorartikelen. Op die locatie heb ik vijf jaar gezeten met de winkel. Daarna verhuisde ik naar het huidige pand aan de Langendijk. Het is een mooie locatie.”

Treinen vormen een van de belangrijkste producten in de winkel, waarin alles te vinden is dat modelbouw gerelateerd is. Van batterijtrein tot radiografische auto en de bijbehorende accessoires. Inmiddels heeft de zaak landelijke bekendheid en zelfs daarbuiten, tot Spanje aan toe. ,,Het gaat goed met de winkel. Door corona hebben mensen meer oog voor deze hobby. Met name de treinen lopen goed. Steeds meer mensen trekken zich terug op zolder om met de modelbouw aan de slag te gaan. Of komen op diezelfde zolder tijdens het opruimen een oud treintje tegen dat ze hier brengen ter reparatie. Want we doen ook aan het repareren van modelbouw. We zijn officieel herstelpunt van de merken Märklin, Fleischmann en Roco. Wij zijn de enige winkel in Nederland met die status en daardoor komen mensen van heinde en ver om zich door ons te laten helpen.”

Zeker de laatste tien jaar gaat het voorwaarts met de zaken. ,,Toen hebben we een shop-in-shop van Märklin geopend en dat hebben we gemerkt. Daarmee zijn we een stuk gespecialiseerder geworden qua modeltreinen en daardoor zijn er meer en meer klanten gekomen.”

René kijkt terug op 25 mooie jaren. ,,Natuurlijk waren er ups en downs, maar gelukkig meer ups dan downs. Toen we begonnen, waren er meerdere modelbouwzaken in Gorinchem, maar nu zijn we nog de enige in de stad. Mijn hele leven staat in het teken van het verzamelen van allerhande objecten. Modelbouw vind ik zo mooi omdat je er letterlijk en figuurlijk je eigen wereld mee kunt creëren. De doelgroep is ongeveer 50 plus, maar ik zou het heel fijn vinden als jonge mensen de wereld van modelbouw meer gaan ontdekken. Het is een prachtige hobby, voor alle leeftijden. Omdat het leuk is om ermee bezig te zijn, maar ook omdat je veel van modelbouw kunt leren. Alleen al door de techniek die erachter zit.” René wil in maart, aan het eind van het jubileumjaar, een activiteit houden, als de omstandigheden rondom corona het toelaten. Achter de schermen is hij er al mee bezig. Zie voor meer informatie over René Muilwijk Modelbouw ook de website www.muilwijkmodelbouw.nl.

advertentie
advertentie