De medewerkers bij het pand.
De medewerkers bij het pand. Suzanne Heikoop

De Gier Slapen gaat voor slaapcomfort in slaapkamer

18 oktober 2020 om 12:34 Zakelijk

GORINCHEM Een goed bed is belangrijk, zo weten de medewerkers van De Gier Slapen aan de Haarstraat in Gorinchem. Slaap je goed, dan voel je je een stuk beter. Slapen, relaxen, dromen wakker worden. Op je eigen bed.

door Eline Lohman

Hoe lig je graag in je bed: op je rug of op je zij? Welke druk ervaar je en waar? Allemaal zaken die belangrijk zijn als het gaat om slapen. Bij De Gier Slapen kunnen klanten zich laten testen op hun slaapgedrag, om zo erachter te komen welk bed het best bij hem of haar past. ,,Een matras kan veel bijdragen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je rug”, vertellen Dick de Gier en Jurriën Donkelaar. ,,Wij letten bijvoorbeeld op het postuur van de persoon, de slaaphouding en of iemand ergens last van heeft. Klanten kunnen in de meetcabine liggen en komen vervolgens achter hun persoonlijke slaap.”

DRUKPUNTEN Daarop staat onder meer waar je met je lichaam uitsteekt, ofwel: waar de drukpunten liggen. Vaak liggen die bij de schouders en heupen en juist op die plekken kunnen comfortzones ingebouwd worden in het matras, zodat de druk verlaagd wordt. Met deze kennis kiezen de medewerkers van De Gier Slapen het best passende matras uit. ,,Over het algemeen geldt: als je geen goed matras hebt, dan ervaar je wel die drukpunten en dat kan vervelend zijn. Want dan kan je slaaphouding iet goed zijn. En wanneer je een ouder matras hebt, dan kan de veerkracht eruit zijn, waardoor je veel harder ligt voor je gevoel. De gemiddelde levensduur van een matras is ongeveer tien jaar. Veel mensen weten eigenlijk niet goed wat voor matras ze nodig hebben. Ze denken: ‘mijn matras is hard, ik wil een zachter exemplaar’. Maar zo werkt het niet helemaal. Een matras moet jou opvangen, maar je kunt ook te ver wegzakken in een matras. Dit meten we in de cabine. Het beste is als je achterhoofd en je stuitje op één lijn liggen als je op je zij ligt. Dan ligt je ruggenwervel recht.”

BOXSPRINGS In de slaapwereld is er één grote trend: boxsprings. Dat kunnen Dick – die de zaak 40 jaar geleden begon met zijn vrouw Cora - wel verklaren. ,,Veel mensen slapen op vakantie in een hotel op een boxspring en ervaren dan een betere nachtrust. Dat kan, want in een boxspring zit veel diepte: alle overdruk wordt door de boxspring overgenomen. Dit komt door de verschillende lagen.”

BEDDENGOED IN HERFSTTINTEN Een andere trend heeft te maken met het najaar. Elk seizoen zijn er bij het beddengoed nieuwe kleuren te vinden en dit najaar zie je beddengoed met vooral veel herfsttinten zoals oker en mosgroen. Iedereen zoekt warmte! Sowieso geldt dat laatste steeds meer, merken Dick en Jurriën. ,,De aandacht voor slaapkamers wordt groter en groter. Tegenwoordig is er ook aandacht voor zaken als de muur, vloer en stoffen in de slaapkamer. Het is de plek in huis waar de meeste emoties zijn; de slaapkamer is heel privé. Knusheid ervaren in die ruimte vinden mensen heel prettig. Plus: een veilig gevoel hebben. Wij kunnen daarin een goed advies geven.”

DIVERSE MERKEN Bij De Gier Slapen – dat al 40 jaar bestaat en waar zo’n 50 opstellingen te zien zijn - wordt gewerkt met diverse merken, zoals Auping, Pullman, Tempur en M Line voor de bedden. Verder is het mogelijk om ledikanten te kiezen zoals strakke, eikenhouten exemplaren, om onderhoeslakens te kopen en om linnenkasten op maat te laten maken. Op de computer kan een kast ingetekend worden om zo een goed beeld te krijgen. ,,De kasten worden mooier en luxer, met steeds meer accessoires erin. Alles in de slaapkamer wordt veel belangrijker. Je kunt in je slaapkamer een eigen stijl creëren, voor een persoonlijke beleving.”

Kijk voor informatie over De Gier Slapen in Gorinchem op de website van de winkel, degierslapen.nl.

Auping is een van de merken.
Persoonlijk advies bij De Gier Slapen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie