Koster MakelaardijHavendijk 64201 XA Gorincheminfo@koster-makelaardij.nlwww.kostermakelaardij.nl
Koster MakelaardijHavendijk 64201 XA Gorincheminfo@koster-makelaardij.nlwww.kostermakelaardij.nl Tim Hartman
De Gorcumse Makelaar

Seniorenwoningen: dit zijn de opties

22 oktober 2020 om 08:15 Zakelijk

GORINCHEM Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt? Wat is momenteel belangrijk bij het kopen en/of verkopen van een huis? De Gorcumse makelaar Edwin Koster van Koster Makelaardij praat ons maandelijks bij. Dit keer: huisvesting voor senioren. Welke opties zijn er en hoe zorgt een goed seniorenaanbod óók voor meer woonkansen voor jongeren?

Bij de zoektocht naar huisvesting voor senioren moet je natuurlijk eerst de vraag stellen: wat willen zij? Ten eerste willen ze vooral zorgeloos wonen: zo min mogelijk onderhoud en goed georganiseerd. Soms is ook het sociale aspect van belang. Willen ze bijvoorbeeld met meer senioren bij elkaar wonen of juist niet?

Wat betreft woonwensen is het belangrijk dat de woning levensloopbestendig is. We zien vaak dat de mensen op zoek zijn naar een woning waar ze bij wijze van spreken de auto in de slaapkamer kunnen parkeren. We zien vaak twee type ouderen: het type dat lekker een appartementje wil en de deur zonder zorgen achter zich dicht wil slaan om op vakantie te gaan. En het type dat een ‘normale woning’ zoekt en graag actief is in de tuin, al is dat maar een klein tuintje.

Bij een ‘normale woning’ is een gelijkvloerse situatie het ideaalplaatje: leven, eten en slapen op de begane grond. Bij appartementen is het belangrijk dat er een lift aanwezig is én ook een plek waar ze met enige ruimte buiten kunnen zitten.

Waarom zijn goede seniorenwoningen belangrijk?

De overheid en particulieren zijn druk bezig met het realiseren van goede locaties voor ouderen. Wat we vaak zien, is dat senioren vaak blijven zitten in het huis waar ze in wonen, omdat ze denken dat er geen goede en betaalbare alternatieven zijn. Ze kiezen er dan vaak voor om hun eengezinswoning aan te laten passen om deze levensloopbestendig te maken door trapliften te installeren en ingrijpende verbouwingen aan de badkamer te laten doen. En dat terwijl er financieel juist heel gunstige opties met lage rentes zijn voor mensen die de 57 zijn gepasseerd. Er zijn dus wél legio mogelijkheden en heel goede alternatieven.

Én senioren die de stap durven zetten naar seniorenwoningen, zorgen er bovendien voor dat er meer aanbod wordt gecreëerd voor de volgende generaties. Er vloeit meer aanbod op de woningmarkt uit voort.

Wat is de situatie qua seniorenwoningen in Gorinchem?

In Gorinchem komen binnenkort 48 seniorenappartementen bij Het Spoel in Hoog-Dalem, voorzien van een lift, inclusief een buitenruimte en helemaal levensloopbestendig. De verkoop daarvan begint eind dit jaar. Mensen kunnen zich daar nu al voor inschrijven bij ons.

Op zoek naar advies? Bekijk voor meer informatie www.koster-makelaardij.nl of stap eens binnen in het kantoor aan de Havendijk 6. Bellen kan natuurlijk ook: 0183-630030.

advertentie
advertentie