Podotherapeut Patty Damen maakt gebruik van moderne onderzoeksapparatuur zoals een drukmeetplaat en een 3D-scan.
Podotherapeut Patty Damen maakt gebruik van moderne onderzoeksapparatuur zoals een drukmeetplaat en een 3D-scan. A.Ruitenberg Fotografie

‘Voeten zijn de basis van ons lichaam'

21 oktober 2020 om 14:14 Zakelijk

GORINCHEM Patty Damen is al 12,5 jaar als podotherapeut werkzaam in Gorinchem. Sinds het begin van dit jaar is haar praktijk gevestigd in Zorgpunt West in de voormalige Exoduskerk aan de Mollenburgseweg in Gorinchem. Een hele fijne plek, vertelt Patty. ,,Doordat het een gezondheidscentrum is, kan ik nog beter samenwerken met verschillende disciplines. De lijntjes zijn kort en dat komt de dienstverlening aan mijn patiënten ten goede.”

door Mirjam de Swart

Begin van dit jaar verhuisde podotherapeut Patty Damen van de Vroedschapstraat naar de Mollenburgseweg. In de voormalige Exoduskerk opende Zorgpunt West; een gezondheidscentrum waar onder andere huisartsen, een apotheek, een medisch pedicure, een logopedist, thuiszorg, prikpost en een fysiotherapeut zijn gevestigd. ,,De opening van deze nieuwe locatie hadden we graag feestelijk gevierd met een open dag, maar helaas gooide corona roet in het eten”, vertelt Patty Damen. De plannen voor een open dag zijn echter nog niet helemaal van de baan. ,,We hopen dat het volgend jaar januari alsnog kan, maar dat hangt voor een groot deel af van de ontwikkelingen rondom corona.”

PROBLEMEN Veel mensen denken bij podotherapie aan het aanmeten van steunzolen. Dat is inderdaad één van de diensten die Patty Damen verzorgt, maar een podotherapeut doet veel meer dan dat. ,,Mensen kunnen bij ons terecht bij pijn aan hun voeten, enkels, knieën, heupen of rug”, legt Patty uit. Veel van deze problemen ontstaan namelijk bij de voet, legt Patty uit. ,,Een probleem in de voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten.” Daarnaast behandelt Patty sporters en diabeten die komen voor een diabetesonderzoek en mensen kunnen terecht voor preventief advies.

Patty Damen wordt in de praktijk ondersteund door Podotherapeut Maiya Boons. Maiya heeft zich gespecialiseerd in (kinder)podotherapie. ,,Kinderen hebben andere klachten dan volwassenen. Bij kinderen gaat het vaak om ontwikkelingsklachten. Dat vraagt een andere aanpak dan bij volwassenen. Maar het is een ontzettend leuke doelgroep om mee te werken.“

Wie een bezoek brengt aan de podotherapeut heeft, net als bij de fysiotherapeut, geen verwijzing nodig. ,,Samen met de patiënt stel ik vast wat het probleem is, doe ik onderzoek naar de oorzaak en maak ik een behandelplan. Ik maak daarbij gebruik van moderne onderzoeksapparatuur zoals een drukmeetplaat en een 3D-scan.

CORONA Ook in tijden van corona is de praktijk van Patty Damen gewoon geopend al worden er wel diverse maatregelen genomen om zo veilig mogelijk te werken. ,,Ik maak gebruik van scheidingswanden, draag altijd een mondkapje en desinfecteer de ruimte na iedere behandeling grondig. Ik raad mensen dan ook aan om, ook in deze tijden, niet met hun klachten rond te blijven lopen. Bovendien is het mogelijk om via een e-consult of telefonisch advies in te winnen. ”

Podotherapie P. Damen is gevestigd in Zorgpunt West, Mollenburgseweg 15D in Gorinchem. De praktijk is bereikbaar via 06-34550677 of info@podotherapiegorinchem.nl. Ook kan er online een afspraak worden gemaakt, ga daarvoor naar de onlangs geheel vernieuwde website: www.podotherapiedamen.nl

advertentie
advertentie